Verlaag uw energieverbruik. Samen gaan we aan de slag!

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden tot recordhoogte gestegen. Hierdoor zijn veel inwoners bezorgd hoe ze de energierekening kunnen betalen. De gemeente wil graag samen met inwoners kijken naar oplossingen om het energieverbruik in huis te verlagen. Zodat u er toch warmpjes bij zit deze winter. 

Alle beetjes helpen

Met kleine aanpassingen zorgt u al voor meer wooncomfort én een lagere energierekening. U neemt al stapjes door de verwarming een graadje lager te zetten en een warme trui aan te trekken. Of door korter te douchen. Heeft u een koophuis? Dan kunt u ook denken aan isoleren, koken op inductie, een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Isoleren en besparen

Om u goed te informeren over isoleren en besparen, starten we met de campagne ‘Gas terug, samen vooruit.’ U komt ons tegen op social media, op borden langs de weg, in bushokjes en op de gemeentepagina in het Wijks Nieuws. Samen gaan we aan de slag om het energieverbruik in Wijk bij Duurstede wijk voor wijk, straat voor straat en huis voor huis te verminderen. 
 
Wilt u meer informatie? Ga naar de website Jouw-huis-slimmer. Daar vindt u praktische informatie over inkoopacties, financiering, slimme bespaartips, initiatieven in uw buurt en nog veel meer. 

Flyer gas terug