Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Verloopt uw rijbewijs en heeft u een gezondheidsverklaring nodig?

11-06-2019

Het is op dit moment erg druk bij het CBR. Daardoor kan het beoordelen van uw rijgeschiktheid soms langer duren dan vier maanden. Het CBR kan helaas niet garanderen dat u op tijd duidelijkheid heeft. Het CBR houdt bij het beoordelen van de rijgeschiktheid in de gaten welk rijbewijs als eerste verloopt. Maar het CBR bekijkt ook hoe vroeg u gestart bent met de procedure. Deze aanvragen neemt het CBR het eerste in behandeling.

Het CBR adviseert u het volgende:

  • Begin vroeg. Weet u van te voren al dat u een of meerdere medisch specialisten moet bezoeken? Start dan vijf maanden voor het verlopen van uw rijbewijs met de procedure.
  • Vul de Gezondheidsverklaring digitaal in via Mijn CBR. Dit gaat sneller dan via de post. Ook kunt u dan elk moment bekijken wat de stand van zaken is.
  • Heeft u een afspraak bij de arts of specialist? Neem alle formulieren mee die u van het CBR ontvangt nadat u de Gezondheidsverklaring heeft ingediend. Let op: Heeft u eenĀ  groot rijbewijs of verloopt uw rijbewijs op of na uw 75ste verjaardag? Dan moet u altijd gekeurd worden door een arts.

Wilt u weten wanneer u iets hoort van het CBR over uw Gezondheidsverklaring?

Kijk op de website van het CBR voor meer informatie.

Bent u goedgekeurd of hoeft u niet gekeurd te worden?

Vraag dan uw rijbewijs aan bij het Huis van de Gemeente. Na 5 werkdagen kunt u uw nieuwe rijbewijs weer ophalen. Maak voor het aanvragen en het ophalen een afspraak.