Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Verslag gespreksavonden duurzame energie en zonnevelden

12-06-2019

In mei heeft de gemeente twee gespreksavonden georganiseerd voor inwoners: over duurzame energie en over zonnevelden in het landschap van Wijk bij Duurstede.

Gespreksavond duurzame energie – 9 mei 2019

Op 9 mei organiseerde de gemeente een gespreksavond voor inwoners over duurzame energie in het landschap van Wijk bij Duurstede. Dit is een onderwerp wat veel mensen raakt en waar de meningen sterk over uiteen lopen. Niet alleen in Wijk bij Duurstede.

Om ons heen zien we steeds meer dat discussies over het klimaat en duurzame energie feller worden. Zonder dat een echt gesprek gevoerd wordt waardoor het begrip voor elkaars standpunt kan toenemen. We zijn blij dat veel betrokken inwoners met verschillende meningen naar de gespreksavond toe zijn gekomen. Het was een intensieve avond waar inwoners in gesprek met elkaar kansen en zorgen hebben gedeeld en oplossingen hebben besproken. 

Lees het verslag en bekijk de presentatie.

Gespreksavond zonnevelden – 28 mei 2019

Op dinsdag 28 mei jl. organiseerde de gemeente een gespreksavond voor inwoners over zonnevelden. De gemeente Wijk bij Duurstede stelt op dit moment beleid op voor zonnevelden en wilde graag in gesprek met inwoners over zonnevelden.

Waar is ruimte voor zonnevelden, waar niet, en onder welke voorwaarden mogen zonnevelden worden aangelegd in onze gemeente? Met de inbreng van de gespreksavond wordt het concept beleid aangevuld. In de weken voor deze gespreksavond heeft ook een enquête opengestaan en kon het conceptbeleidsplan worden ingezien op de website Zonnevelden Wijk bij Duurstede

Lees het verslag en bekijk de presentatie.