Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Voordracht Hans Buijtelaar als tijdelijk wethouder van gemeente Wijk bij Duurstede

17-05-2021

De Wijkse VVD fractie draagt Hans Buijtelaar (58 jaar) voor als tijdelijk wethouder in de gemeente Wijk bij Duurstede. Hij vervangt Eric Balemans die de komende tijd om gezondheidsredenen afwezig is. Buijtelaar was elf jaar lang wethouder in Amersfoort. Burgemeester Iris Meerts: ‘Fijn dat de heer Buijtelaar op zo’n korte termijn kan inspringen. We hopen hem snel in ons midden te verwelkomen.’

Wie is Hans Buijtelaar?

Hans Buijtelaar woont in Amersfoort, is getrouwd en vader van twee dochters. Hij heeft commerciële economie en bedrijfskunde gestudeerd. Na diverse managementfuncties werd hij in 2010 wethouder in de gemeente Amersfoort. De VVD draagt Hans voor aan de raad als tijdelijk wethouder. In de raadsvergadering van 1 juni 2021 wordt hij beëdigd. ‘Ik kijk er naar uit om snel kennis te maken met inwoners, ondernemers, bestuur en medewerkers en hoop snel aan de slag te gaan voor Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede,’ aldus Hans Buijtelaar.

Deze vervanging is voorlopig

Deze vervanging is bepaald voor maximaal 16 weken. Deze vervanging is, afhankelijk van het herstel van wethouder Eric Balemans, in eerste instantie voor maximaal 16 weken.

 

Hans Buijtelaar