Week van de dementie van 17 t/m 25 september in Wijk bij Duurstede

Tijdens de week van de dementie vragen wij aandacht voor deze ziekte, voor zowel de mensen met dementie als hun mantelzorgers. In Wijk bij Duurstede wonen ongeveer 300 mensen met dementie. Er zijn in die week verschillende activiteiten georganiseerd die gericht zijn op de bewustwording en informatievoorziening over dementie. 

 “We zijn een dementievriendelijke gemeente en dat betekent dat we er alles aan doen om het leven van dementerenden zo aangenaam mogelijk te maken. Belangrijk is dat mensen met dementie zolang mogelijk kunnen blijven functioneren in hun vertrouwde omgeving, maar dat ook de omgeving weet hoe zij met mensen met dementie om moet gaan. In de week van dementie is er een divers programma met leuke en leerzame  activiteiten,” geeft wethouder Wil Kosterman enthousiast aan.

Het programma

  • 21 september 20.00 - Voorstelling, 'De dementie van Jet en Harrie' in Theater Calypso

21 september

Op 21 september om  20.00 uur is er in Theater Calypso de voorstelling 'De dementie van Jet en Harrie'. Kaarten voor de film en/of de voorstelling zijn vanaf 5 september gratis te bestellen via de website van Calypso Theater. U kunt maximaal 4 kaarten per persoon bestellen. Wees er snel bij want op is op.

Week van de Dementie