Weken van de Dementie

Vanaf maandag 18 september tot en met vrijdag 29 september houden we in Wijk bij Duurstede de 'Weken van de Dementie'. We organiseren in deze periode allerlei activiteiten om aandacht te vragen voor dementie. Een aantal activiteiten brengen wij graag bij u onder de aandacht.

Workshop Herkennen en omgaan met dementie

  • dinsdag 19 september 15.00 uur – 17.00 uur: workshop herkennen en omgaan met dementie.
  • dinsdag 19 september 19.00 uur – 21.00 uur: workshop herkennen en omgaan met dementie. 

Deze workshop wordt gegeven door iemand van Alzheimer Nederland. Er wordt ingegaan op hoe je kunt zien, dat er sprake is van dementie en er wordt ingegaan op hoe je daar mee kan omgaan.

Donderdag 28 september 19.00 uur: theatervoorstelling Dag Mama

'Dag Mama’ gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor haar dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig. Tijdens het stuk kruipen bezoekers in het verhaal. Maar daarna is het nog niet klaar, want de acteurs nemen na het stuk de zaal nog mee in gesprek. 'Dag Mama' is een indrukwekkende eye-opener over het onderwerp dementie. De voorstelling vindt plaats in het Calypsotheater, kaarten zijn gratis te reserveren.

Inschrijven/reserveren kan bij Stichting Binding. Telefonisch op 0343-473077 en via e-mail: vrijwilligers@stichting-binding.nl

Dementie in theater