Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Wethouder Wil Kosterman feliciteerde dichter Liesbeth Lagemaat met de Grote Poëzieprijs

09-06-2021

Dinsdagmiddag feliciteerde wethouder cultuur Wil Kosterman de Wijkse dichter Liesbeth Lagemaat met het winnen van de Grote Poëzieprijs. Op 31 mei werd de prijswinnares bekend gemaakt in het radioprogramma Opium. Zij liet 4 gerenommeerde dichters achter zich. “Taalacrobatiek” was een van de vele  lovende omschrijvingen, die haar werk ten deel vielen.  

Zij kreeg de Grote Poëzieprijs voor haar bundel ‘Vissenschild’. Eerder won Liesbeth Lagemaat de C. Buddinghprijs voor haar debuut “Een grimwoud in mijn keel” (2005) en de Karel van Woestijne prijs voor “Nachtopera” (2015).

“Liesbeth vertelde mij dat zij begon met schrijven toen zij 42 was, en nog jonge kinderen had. Ze bood haar gedichten aan bij literaire tijdschriften, waar deze gelijk met lof werden ontvangen. Dit leidde tot een bijzonder en hoog gewaardeerd oeuvre, dat mag blijken uit al die prijzen. Ik denk dat veel mensen niet eens weten dat zo’n beroemde dichter in onze gemeente woont. Ik ben echt trots op wat zij presteert!” stelt Wil Kosterman.  

Zij bood haar namens het college van burgemeester en wethouders een boeket rozen aan. Samen toostten ze op deze mooie overwinning. 

Wil Kosterman op bezoek bij Liesbeth Lagemaat