Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Wijks Sportakkoord: uitnodiging inspiratiesessie op 17 september

11-09-2019

Eind mei 2019 is besloten om met allerlei partners binnen de gemeente Wijk bij Duurstede een Wijks sportakkoord te sluiten. Hierin staat waar we ons de komende jaren op gaan richten als het om sport en bewegen gaat. In de zomer van 2018 is een Nationaal Sportakkoord gesloten met als hoofddoel zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. Daarin zijn zes ambities geformuleerd, zoals inclusief sporten & bewegen, vitale sport- en beweegaanbieders, positieve sportcultuur en een duurzame sportinfrastructuur. “Lekker bewegen, het doel is om dat vanzelfsprekend te maken. Samen met sportaanbieders, ondernemers, maatschappelijke partners en betrokken inwoners maken we een Lokaal Sportakkoord. De inhoud hiervan bepalen we met elkaar”, aldus wethouder Joustra.

Inspiratiesessie op 17 september

Voor het opstellen van een Lokaal Sportakkoord stelt het Rijk financiële middelen beschikbaar voor een regisseur. De regisseur heeft de taak om diverse partijen aan tafel te krijgen en het gesprek over de invulling van een sportakkoord en de afspraken daarbinnen te faciliteren. Voor onze gemeente vervult Olga Boogaers deze rol. “Het Lokale Sportakkoord wordt een sportakkoord van ons allemaal. Het is geen papieren tijger, maar een concrete en praktische invulling van onze gezamenlijke ambities”, aldus Olga. Deze gezamenlijke ambities en concrete acties worden bedacht tijdens een inspiratiesessie

op dinsdagavond 17 september tussen 19.30 – 21.30u in de kantine van SVL in Langbroek.

U doet toch ook mee?

Sportaanbieders, ondernemers en maatschappelijke partners hebben een uitnodiging ontvangen voor deze inspiratiesessie om te komen tot een Wijks sportakkoord. Daarnaast nodigen wij ook enthousiaste inwoners uit die graag mee willen praten en mee willen doen. Hieronder vindt u de uitnodiging waarin meer informatie staat over de inspiratiesessie en hoe u zich kunt aanmelden. Voor vragen kunt u contact opnemen met Olga Boogaers, regisseur Wijks sportakkoord: RegisseurSportakkoord@gmail.com, telefoonnummer: 06-21646343. 

Uitnodiging

Inspiratiesessie Wijks Sportakkoord op 17 september 2019

  • Tijdstip: 19.30 - 21.30 uur
  • Locatie:  kantine van voetbalvereniging SVL in Langbroek
  • Uw bijdrage: enthousiasme en inspiratie!
  • Doel: Gezamenlijk inspirerende ambities én concrete acties bedenken, zodat zoveel mogelijk mensen uit de gemeente Wijk bij Duurstede met plezier kunnen sporten en bewegen. Het Nationaal Sportakkoord (zie samenvatting in de bijlage) dient daarbij als inspiratiebron.

De avond wordt begeleid door de lokale regisseur Olga Boogaers en de inspirerende mensen van de Ideeënfabriek Start2Create. Wilt u meedoen? Meld u dan direct aan via RegisseurSportakkoord@gmail.com. Vermeld s.v.p. uw naam, organisatie en het e-mailadres waarop u te bereiken bent.

Graag tot de 17e september!