Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Zonnevelden en windmolens: Participatieproces Kromme Rijn klaar, gemeenteraden beslissen

01-04-2021

Wijk bij Duurstede heeft samen met de drie andere Kromme Rijngemeenten een participatieproces doorlopen. Inwoners en vertegenwoordigers van belangengroepen gingen hierbij op zoek naar gebieden voor zonnevelden en windmolens. Dit proces is klaar. Op de website Energie-krommerijn-praatmee zijn alle resultaten en reacties te lezen.  

De wethouders duurzaamheid van de gemeenten Wijk bij Duurstede, Houten, Bunnik en Utrechtse Heuvelrug bedanken iedereen die heeft meegedaan of meegewerkt aan het participatieproces. De gemeentebesturen gaan nu aan de slag met een voorstel voor de bijdrage aan de Regionale Energiestrategie. Dit doen ze met hulp van alle inbreng die is opgehaald.

Vervolg 

De conclusies van de Kromme Rijngemeenten worden opgenomen in de Regionale Energiestrategie U16. De gemeenteraden nemen hierover rond de zomer van 2021 een besluit. 

Wilt u op de hoogte blijven van de Regionale Energiestrategie en de ontwikkelingen op lokaal niveau? Kijk op op onze webpagina Duurzaamheid en op de website Energie-krommerijn-praatmee.

Logo's Krommerijngemeenten