Oorlog in Oekraïne

We voelen ons overvallen door de oorlog in Oekraïne, die voor veel leed zorgt. Miljoenen Oekraïners hebben alles achter moeten laten waar ze aan gehecht waren. Op zoek naar een veilig bestaan. Verschrikkelijk dat dit op enkele duizenden kilometers van ons af gebeurt…

De inwoners van Wijk bij Duurstede leven mee met de Oekraïners. We zien spontaan initiatieven ontstaan. Het is fantastisch om te zien dat inwoners en ondernemers zich zo betrokken en verantwoordelijk voelen.

Vanuit onze verbindende rol zoeken wij hoe hulp zo snel en goed mogelijk gecoördineerd kan worden. Tot die tijd verwijzen wij u graag door naar het Rode Kruis. Want geld is heel belangrijk. Giro 555 is geopend voor hulp aan Oekraïne.

Belangrijke informatie over onze gemeente voor vluchtelingen

Heeft u een gezin in huis opgenomen?

Dan moet het hele gezin naar het Huis van de Gemeente voor inschrijving.

In het informatieblad voor vluchtelingen vindt u onder andere informatie over bijvoorbeeld onderwijs, gezondheid, lokale hulp en werken in Nederland.

In de loop van de dag hangt hij op meer plaatsen in onze stad en dorpen te wapperen. Met het hijsen van de vlag sluit Wijk bij Duurstede zich aan bij de bijeenkomsten voor vrede en democratie. Die bijeenkomsten vinden vandaag in veel Europese steden plaats. Voor donaties aan vluchtelingen staat er een grote collectebus op de Markt. Onze gedachten gaan uit naar iedereen die betrokken is bij oorlogsgeweld over de hele wereld.

Informatie van de Rijksoverheid

Op deze pagina vindt u de antwoorden over op veelgestelde vragen over de situatie in Oekraïne en Rusland.

Website Rijksoverheid