Bedrijfsafval

U bent als ondernemer zelf verantwoordelijk voor de inzameling en afvoer van uw bedrijfsafval. Aanbieden van afval bij de milieustraat op de gemeentewerf is alleen mogelijk voor particulieren. Neem dus zelf contact op met een afvalinzamelaar. 

Meeliften met de inzameling huishoudelijk afval

De gemeente Wijk bij Duurstede biedt kleine bedrijven of instellingen met afval de mogelijkheid om mee te liften met de inzameling van het huishoudelijk afval. Dat kan alleen als uw bedrijf 'aan huis' is, of in een woongebied gevestigd is (geen bedrijventerrein). Het afval moet vergelijkbaar zijn met huishoudelijk afval en gescheiden worden aangeboden.  U betaalt dan reinigingsrecht aan de gemeente. In ruil daarvoor krijgt u één minicontainer van 240 liter voor restafval en één voor PMD (plastic, metaal en drankkartons). Deze worden elk om de vier weken geleegd. U kunt tegen betaling extra containers aanvragen. Zonder extra kosten kunt u ook een GFT-container krijgen.

Gebruik van ondergrondse container

Als u gebruik wilt maken van een ondergrondse container geldt hetzelfde basistarief. U mag hiervoor  maximaal gemiddeld 3 aanbiedingen per week doen. Als u gemiddeld meer aanbiedingen per week wilt doen, dan kan dat tegen betaling.

Ondergrondse containers binnenstad Wijk bij Duurstede

Heeft u een bedrijf in de binnenstad van Wijk bij Duurstede? En u kunt de minicontainers uitsluitend op de openbare weg of in het zicht plaatsen? Dan geldt er een andere regeling. U kunt dan gebruik maken van ondergrondse containers op de Markt en op het Walplantsoen. In de binnenstad mogen namelijk geen afvalcontainers op de openbare weg staan. Het voordeel is dat u uw afval 24 uur per dag, 7 dagen per week kwijt kunt. Verder heeft u geen ruimte nodig voor de opslag van uw afval. U sluit voor het gebruik van deze ondergrondse containers een contract af met de afvalinzamelaar van de gemeente.

Tarieven

De gemeente stelt ieder jaar de hoogte van het reinigingsrecht vast. Belastingsamenwerking Rivierenland in Tiel (BSR) verzorgt de aanslagen. De tarieven voor reinigingsrechten vindt u op de website van de BSR.
Voor informatie over contracten en tarieven voor de ondergrondse containers in de binnenstad, neemt u contact op met de container informatielijn (zie hieronder).

Wilt u een andere oplossing?

Misschien wilt u een andere oplossing voor de inzameling van uw bedrijfsafval. Of u wilt uw minicontainers vaker dan om de 4 weken laten legen. Dat regelt u dan zelf. U kunt hiervoor contact opnemen met een particuliere afvalinzamelaar. 
Dit is dus niet altijd mogelijk als u een bedrijf heeft in de binnenstad van Wijk bij Duurstede.

Met de afvalpas naar de milieustraat

De milieustraat is voor het brengen van (grof) huishoudelijk afval alleen nog toegankelijk voor inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede. Met de afvalpas kan de slagboom bij de milieustraat geopend worden.

Bedrijfsafval is niet toegestaan op de milieustraat! Bedrijven die een afvalpas hebben voor een ondergrondse container, kunnen met deze pas geen gebruik maken van de milieustraat. Zij betalen uitsluitend voor het gebruik van de ondergrondse container (reinigingsrecht).

Meer informatie

Wilt u meer informatie of wilt u minicontainers, afvalpassen of een contract aanvragen? Neem dan contact op met de container informatielijn, telefoon 0800 - 333 66 99 (gratis). Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. De ophaaldagen van al het huishoudelijk afval in de gemeente vindt u op de website Mijnafvalwijzer.nl.