Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Subsidie

De gemeente subsidieert activiteiten van instellingen, belangengroeperingen en andere initiatieven. De activiteiten moeten natuurlijk passen in het door de gemeente gevoerde beleid.

De procedure van de aanvraag en de algemene voorwaarden zijn vastgelegd in de Algemene subsidieverordening Wijk bij Duurstede en uitgewerkt in de zogeheten Beleidsregels. De Algemene subsidieverordening 2013 en de Beleidsregels 2015 zijn van kracht.

Structurele subsidies kunt u aanvragen met het formulier ‘Aanvraag structurele subsidie’. Om uw aanvraag digitaal te kunnen doen heeft u een zogeheten eHerkenning nivo 2+ nodig. U kunt eHerkenning zien als een soort DigiD voor bedrijven. Als u nog niet over een eHerkenningsmiddel beschikt kunt u dit aanvragen via de website van E-herkenning.

U kunt uw subsidieverantwoording (de zogeheten inhoudelijke en/of financiële jaarstukken) ook digitaal indienen met het formulier ‘subsidie verantwoording’.

Voor activiteiten die in principe eenmalig zijn kunt u ook een subsidie aanvragen met het formulier ‘aanvraag subsidie voor jaarlijkse evenementen, jubilea of incidentele activiteiten'

Als u vragen heeft over het aanvragen van een subsidie of een gesprek wilt over de mogelijkheden voor uw organisatie voor een subsidie, kunt u contact opnemen met Team Samenleving via telefoonnummer 0343-595595.