Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Bent u op zoek naar een woning?

Bent u op zoek naar een woning? Maar weet u niet precies waar u moet zoeken? Of weet u niet goed welke woningen beschikbaar zijn? Deze pagina geeft u enkele tips en trucs waardoor u meer kans heeft om een voor u passende woning te vinden.

Sociale huurwoning

 • U heeft een inschrijving bij WoningNet nodig als u wilt reageren op sociale huurwoningen. Voor het inschrijven moet u aan verschillende voorwaarden voldoen. Ook geldt er een maximum inkomensgrens om in aanmerking te kunnen komen voor een sociale huurwoning.
 • Een inschrijving bij WoningNet regio Utrecht kost vanaf 1 juli 2017 €25,- Als u ingeschreven wilt blijven staan betaalt u jaarlijks €8,- verlengingskosten (prijspeil 1 januari 2019).
 • Woningen worden verloot. Vanaf de tweede helft van 2019 zal de gemeente Wijk bij Duurstede een deel van het aanbod sociale huurwoningen verloten. Om mee te kunnen loten voor een sociale huurwoning dient u een betaalde inschrijving te hebben bij Woningnet.

 TIPS

Op advertenties voor appartementen zonder lift reageren vaak minder mensen. Zeker als het wat kleinere appartementen betreft. Regelmatig worden deze verhuurd aan woningzoekenden die nog niet lang zijn ingeschreven bij WoningNet.

Op WoningNet kunt u zien hoeveel mensen al gereageerd hebben op een woning. De tip is zo laat mogelijk te reageren waardoor u kunt kiezen voor woningen die dan het minst aantal reacties hebben.

Contactgegevens woningstichtingen

 • Woningstichting Viveste

Voor woningen in Wijk bij Duurstede en Langbroek

Karel de Grotestraat 59 te Wijk bij Duurstede

Openingstijden: ma t/m vrij van 08.30-12.30 uur

Telefoonnummer: 088-9890123

Website Viveste / e-mail: info@viveste.nl

 • Woningbouwstichting Cothen

Voor woningen in Cothen

C.B. Kentiestraat 13A te Cothen

Openingstijden: ma, di, do en vrij van 09.00-12.00 uur

Telefoonnummer: 0343-563 111

Website Woningstichting Cothen / E-mail:info@wscothen.nl

 • Woonzorg Nederland

Voor woningen in Wijk bij Duurstede, wanneer u ouder bent dan 55 jaar.

Gansstede, Engkstede en Dorestede

E en E Gasthuis – Gansfortstraat 4, Wijk bij Duurstede

Telefoonnummer: 088-9210395, of: 0343-459 460

Website Woonzorg / e-mail: info@quarijn.nl

 • Heuvelrug Wonen

Voor woningen in Doorn, Leersum en Driebergen

Boswijklaan 50, 3941 ZN Doorn

Telefoonnummer: 0343-536 080

Website Heuvelrug wonen / e-mail: info@heuvelrugwonen.nl

Particuliere verhuur

Voor sommige woningzoekenden zijn woningen die te huur worden aangeboden in de vrije huursector een alternatief. Corporaties adverteren regelmatig met huurwoningen waarvan de huur net boven de €720,42 ligt. Daarbij moet wel aan minimale inkomenseisen worden voldaan.

Via de website van Funda is het aanbod van particuliere verhuurders te bekijken.

Als tussenoplossing is het huren van een kamer misschien een mogelijkheid. Daar kunt u redelijk snel voor in aanmerking komen.

Websites particuliere huur / kamerhuur:

Koopwoning

Via de website van Funda is het aanbod van koopwoningen te bekijken.

Verder is het raadzaam om – vooral in deze gespannen woningmarkt – contact op te nemen met een makelaar. Regelmatig kennen zij woningen die beschikbaar zijn, maar nog niet op Funda staan.

Hieronder staan enkele websites van makelaars die goed bekend zijn met deze gemeente:

Nieuwbouw

Bent u op zoek naar een nieuwbouwwoning? Dan is het raadzaam om naast Funda ook de website van de gemeente in de gaten te houden. Op de website is een overzicht opgenomen van alle projecten.

Antikraakwoningen

Woningen specifiek voor jongeren

 Woningen specifiek voor gezinnen met kinderen

Woningen specifiek voor senioren: verhuizen van een grote naar een passende woning

Bent u 55 of ouder en wilt u kleiner of gelijkvloers gaan wonen? De wooncoach van Viveste geeft hulp en advies. Met de wooncoach brengt u uw woon- en verhuiswensen in kaart. U krijgt meer informatie over aantrekkelijke woningen en u krijgt informatie om zelf in uw eigen tempo de mogelijkheden uit te zoeken. Viveste kan u meer vertellen over de wooncoach, telefoonnummer: 088-989 01 23. Op dit nummer is Viveste iedere werkdag bereikbaar van 8.30 tot 12.30 uur.

Loket Wijk / Stichting Binding

Indien u vragen heeft over de zorg en ondersteuning in Wijk bij Duurstede, dan kunt u contact opnemen met Stichting Binding of Loket Wijk: Website Loket Wijk.

U kunt terecht bij Loket Wijk met vragen over:

 • wonen
 • werk en inkomen
 • op orde krijgen van uw financiën
 • zorg en ondersteuning
 • jeugd.

Bij Loket Wijk kunt u uw ondersteuning dicht bij huis regelen. U bepaalt samen, in gesprek met Loket Wijk, of u aanspraak kunt maken op een bepaalde voorziening of ondersteuning. En zo ja, welke vorm van ondersteuning bij uw vraag aansluit. Steeds wordt gekeken naar wat u zelf kunt doen, waar uw familie, vrienden of vrijwilligers een rol kunnen spelen en of er een persoonlijke voorziening moet worden ingezet.

 U vindt Loket Wijk aan de Steenstraat 14A, in het Huis van de Gemeente. Telefoonnummer Loket Wijk: 0343-473 070. Telefoonnummer Stichting Binding: 0343-473 075.

Andere praktische tips

 • Vertel iedereen dat u op zoekt bent naar een woning/kamer.
 • Schakel familie, vrienden, kennissen en collega’s in.
 • Lees de advertenties die hangen bij supermarkten, bibliotheken etc. of hang zelf een advertentie op. 
 • Kijk bij de advertenties in de kranten of plaats zelf een advertentie in bijvoorbeeld het Wijks Nieuws (Website 't Groentje), de Wijkse Courant (Website van de Wijkse Courant) of in het Algemeen Dagblad.
 • Doe een oproep via Facebook.
 • Zoek woonruimte via internet. Er zijn tal van websites waar woningen te huur of te koop worden aangeboden. Mocht u geen gebruik kunnen maken van internet, kunnen familie en vrienden u misschien hiermee helpen. Ook in de bibliotheek kunt u gebruik maken van internet op een computer.
 • Verbreed uw blik door ook te kijken naar (tijdelijke) woningen buiten de regio.