Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Evenementen en koopzondagen

De gemeente Wijk bij Duurstede staat bekend om de vele activiteiten die er georganiseerd worden. Deze activiteiten maken de kernen tot een bruisend geheel!

Op deze pagina leest u meer over:

  • alle activiteiten en evenementen
  • de koopzondagen
  • het parkeren tijdens evenementen

VVV Kromme Rijnstreek

Op de website van VVV Kromme Rijnstreek vindt u heel veel toeristische informatie over de streek.

VVV Kromme Rijnstreek: "De Kromme Rijnstreek is het buiten van Utrecht. Het rivierenlandschap ontmoet hier de Utrechtse Heuvelrug. Landgoederen, uitgestrekte natuur, fruitboomgaarden, de Kromme Rijn, weilanden, cultuurhistorie en de uiterwaarden langs de Lek, u vindt het allemaal op fietsafstand van Utrecht"

Op de website van de VVV Kromme Rijnstreek vindt u ook informatie over:

De uitagenda

Op de website van de VVV Kromme Rijnstreek vindt u de uitagenda. Hier staan allerlei activiteiten op voor iedereen die zin heeft om erop uit te gaan!

Evenementenkalender 2021

In december 2020 stelde het college van burgemeester en wethouders de Evenementenkalender 2021 (PDF) vast. Plaatsing van de evenementen op deze kalender houdt nog niet in dat het evenement ook echt plaats zal vinden. De technische haalbaarheid van het evenement in het traject van vergunningverlening moet eerst worden beoordeeld.

De volgende dagen zijn aangewezen als collectieve festiviteit in de kern Wijk bij Duurstede:

  • dinsdag 27 april (Koningsdag);
  • zondag 6 juni, 4 juli en 8 augustus (straatmuzikantenfestival);
  • zaterdag 4 september (Kleurrijk Uit in Wijk);
  • zaterdag 27 november (Blueskroegentocht).

Dit houdt in dat de horecabedrijven ontheffing hebben van de geldende geluidsvoorschriften uit het Activiteitenbesluit.

Een greep uit de evenementen

Wilt u een indruk krijgen van wat er zoal in de gemeente wordt georganiseerd? Bekijk de pagina "een greep uit de evenementen". We hopen dat u enthousiast wordt en eens naar Wijk bij Duurstede, Cothen of Langbroek komt.

Parkeren tijdens evenementen

Parkeren in de gemeente Wijk bij Duurstede is gratis. Op onderstaande kaart staat aangegeven waar u tijdens evenementen mag parkeren.

Kaart parkeren tijdens evenementen

Let op: in de binnenstad en woonwijken geldt een parkeerverbodszone. Parkeren is alleen toegestaan op de daartoe aangewezen parkeergelegenheden.

Wanneer zijn er koopzondagen in Wijk bij Duurstede?

  • Elke eerste zondag van de maand.
  • Op de zondagen waarop er evenementen in en rond de binnenstad van Wijk bij Duurstede zijn. Op de website van VVV Kromme Rijnstreek vindt u alle evenementen in Wijk bij Duurstede en de regio.