Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Evenementen en koopzondagen

De gemeente Wijk bij Duurstede staat bekend om de vele activiteiten die er georganiseerd worden. Deze activiteiten maken de kernen tot een bruisend geheel! Een greep uit de activiteiten vindt u op deze pagina. Ook vindt u hier informatie over de actuele evenementen en de koopzondagen.

VVV/actuele evenementen

Op de website van VVV Kromme Rijnstreek is heel veel toeristische informatie te vinden over de streek. VVV de Kromme Rijnstreek: 'De Kromme Rijnstreek is het buiten van Utrecht. Het rivierenlandschap ontmoet hier de Utrechtse Heuvelrug. Landgoederen, uitgestrekte natuur, fruitboomgaarden, de Kromme Rijn, weilanden, cultuurhistorie en de uiterwaarden langs de Lek; u vindt het allemaal op fietsafstand van Utrecht.'

Op de uitagenda van VVV Kromme Rijnstreek staan allerlei actuele activiteiten voor iedereen die zin heeft om erop uit te gaan!

Op de website van de VVV Kromme Rijnstreek vindt u ook informatie over:

Evenementenkalender 2019

In december 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders de Evenementenkalender 2019 vastgesteld. Plaatsing van de evenementen op deze kalender houdt nog niet in dat het evenement daadwerkelijk plaats zal vinden, omdat de technische haalbaarheid van het evenement in het traject van vergunningverlening nog moet worden beoordeeld. Deze kalender ligt ter inzage van 2 januari 2019 tot en met 18 januari 2019. De volgende dagen zijn aangewezen als collectieve festiviteit in de kern Wijk bij Duurstede:

  • 2 maart (Carnaval);
  • 27 april (Koningsdag);
  • 7 september (Kleurrijk Uit in Wijk)

Dit houdt in dat de horecabedrijven ontheffing hebben van de geldende geluidsvoorschriften uit het Activiteitenbesluit.

Een greep uit de evenementen

Wilt u een indruk van wat er zoal in de gemeente Wijk bij Duurstede wordt georganiseerd? Bekijk een greep uit de evenementen. We hopen dat u enthousiast wordt en eens naar Wijk bij Duurstede, Cothen of Langbroek komt.

Parkeren tijdens evenementen

Parkeren in de gemeente Wijk bij Duurstede is gratis. Op een kaart hebben we aangegeven waar u tijdens evenementen kunt parkeren. Let op: in de binnenstad en woonwijken geldt een parkeerverbodszone. Parkeren is alleen toegestaan op de daartoe aangewezen parkeergelegenheden.

Parkeren tijdens evenementen

Koopzondagen in Wijk bij Duurstede

In Wijk bij Duurstede is het in 2019 koopzondag:

  • op elke eerste zondag van de maand;
  • op zondagen waarop er evenementen in en rond de binnenstad van Wijk bij Duurstede zijn. Op de website van VVV Kromme Rijnstreek vindt u alle evenementen in Wijk bij Duurstede en de regio.

Formulieren & documenten