Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Havens in de gemeente Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede heeft 3 havens, de Stadshaven, Watersportvereniging Rijn en Lek en Jachthaven de Lunenburg. Informatie over deze havens vindt u op de website van de Havengids.


Stadshaven

Passantenhaven 'De Wijkse Haven' vormt de verbinding tussen de historische binnenstad van Wijk bij Duurstede en het weidse rivierenlandschap. Er is plaats voor een twintigtal jachten. Op het haventerrein bevindt zich een toilet/douche voorziening. Havenmeester is Kees van Oorschot. Hij is bereikbaar via telefoonnummer: 06-2621 2079 of per e-mail: info@wijksehaven.nl. Voor meer informatie bezoekt u de website van de Stadshaven.

Watersportvereniging Rijn en Lek

De haven van Watersportvereniging Rijn en Lek is rustig gelegen in de beschutte dode arm van de Rijn en ligt op 10 minuten loopafstand van het gezellige centrum van Wijk bij Duurstede. Direct na het invaren van de aftakking van de rivier vindt u aan bakboord de fraaie haven met een duidelijke aanmeldsteiger en comfortabele boxen. Kijk voor meer informatie op de website van Rijn en Lek. Rijn en Lek is telefonisch bereikbaar via 06-3048 1079.

Jachthaven de Lunenburg

Deze haven is gevestigd aan de voormalige steenfabriek de Lunenburgerwaard, rustig gelegen aan de dode rivierarm van de Rijn. De jachthaven biedt ruimte aan 190 vaste ligplaatsen en 20 passantenplaatsen. Alle steigers zijn voorzien van stroompunten en drinkwater. U kunt de havenmeester telefonisch bereiken op nummer: 06-5383 9282 of 0343-577 743. Of per e-mail: info@jachthaven-lunenburg.nl. Kijk voor meer informatie op de website van De Lunenburg.