Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Openbare laadpunten voor elektrische auto's

Het aantal elektrische auto's in de gemeente Wijk bij Duurstede neemt de komende jaren toe. Daarmee groeit de vraag naar openbare laadpunten. Om aan deze vraag te kunnen voldoen worden er de komende jaren 50 openbare laadpunten geplaatst. De EigenWijkse Energie Coöperatie werkt hiervoor samen met Van der Sijs techniek en gemeente Wijk bij Duurstede.

Waar heeft u behoefte aan openbare laadpunten voor elektrische auto’s?

De gemeente wil graag weten waar behoefte is aan openbare laadpunten in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. U kunt een verzoek of suggestie voor een openbaar laadpunt doen door het formulier in te vullen. De ontvangen resultaten neemt de gemeente mee in de keuze voor de locaties.

Wilt u een kabelgoot laten aanleggen om te laden op een openbare parkeerplaats bij uw woning?

  • Heeft u geen ruimte om op eigen terrein te parkeren maar wilt u toch uw voertuig opladen bij uw woning? Vraag de gemeente dan om een kabelgoot aan te leggen. 
  • Deze kabelgoot zorgt ervoor dat er geen struikelgevaar is voor voetgangers als u uw auto oplaadt. 
  • U vraagt een kabelgoot digitaal aan.
  • Nadat uw aanvraag akkoord is, neemt onze opzichter contact met u op.
  • U betaalt de kosten voor het aanleggen van de kabelgoot.
  • Van te voren laten wij u weten wat de kosten zijn. Pas nadat u akkoord bent met de kosten, leggen wij de kabelgoot aan.

Heeft u al eerder contact opgenomen met de gemeente om te informeren naar een openbaar laadpunt?

Deze verzoeken zijn bij ons bekend en neemt de gemeente mee in de keuze voor de locaties.

Heeft u vragen over het formulier of wilt u meer weten?

Neem dan contact op met Martine van der Woude, beleidsmedewerker duurzaamheid, gemeente Wijk bij Duurstede. Ze is bereikbaar via m.vanderwoude@wijkbijduurstede.nl of 0343-595595.

Het eerste slimme laadplein in de regio Zuidoost Utrecht staat in Wijk bij Duurstede

Het slimme laadplein aan het Walplantsoen het eerste slimme laadplein in de regio Zuidoost Utrecht. Het unieke systeem herkent de behoefte van de auto. Het systeem stemt hier dan het laadvermogen automatisch op af. Zes bestuurders kunnen hun elektrische auto’s tegelijk en in korte tijd bij dit slimme laadplein opladen.

Bestuurders van elektrische auto’s kunnen voorlopig vier van de zes laadpunten gebruiken. Bij grotere vraag is later gefaseerd uitbreiden naar twaalf laadaansluitingen mogelijk.