Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Afvalpas

Bij iedere woning hoort een afvalpas. Deze krijgt u tijdens de sleuteloverdracht. Het maakt niet uit of u in een huur- of koopwoning woont. 

Waar kan ik de afvalpas voor gebruiken?

 • Toegang tot de milieustraat (gratis)
 • Toegang tot een ondergrondse babyluiercontainer. Alleen op aanvraag. Meer informatie leest u in de regeling medisch afval en luiers.
 • Toegang tot een ondergrondse restafvalcontainer, wanneer u geen gebruik kunt maken van kliko’s. Bijvoorbeeld appartementen.
 • Alleen inwoners die gebruik maken van een ondergrondse container voor restafval hebben toegang tot een ondergrondse restafvalcontainer, voor medisch afval Dit moet wel apart worden aangevraagd: Meer informatie leest u in de regeling medisch afval en luiers.

Wat moet ik doen als ik mijn afvalpas kwijt ben, als mijn afvalpas niet werkt of beschadigd is?

U kunt dit melden via de gratis containerinformatielijn, telefoonnummer: 0800-333 66 99.

Mag ik een gaatje maken in de afvalpas, om hem aan een sleutelhanger te doen?

Nee dat mag niet. Hierdoor beschadigt u de chip, waardoor de afvalpas niet meer werkt. De kosten door beschadiging voor een nieuwe pas zijn € 15, en worden bij u in rekening gebracht. .

En als ik de afvalpas verlies?

Bij verlies betaalt u € 15 voor een nieuwe afvalpas.

Wat moet ik doen met mijn afvalpas als ik ga verhuizen?

 • De afvalpas hoort bij uw woning. Bij de sleuteloverdracht, geeft u de afvalpas aan de nieuwe bewoners.
 • Bij uw nieuwe huis, krijgt u de afvalpas van de oude bewoners.
 • Heeft u deze niet gekregen of is het een nieuwbouwhuis? Dan krijgt u zonder kosten een nieuwe afvalpas. Bel hiervoor gratis naar de containerservicelijn: telefoonnummer: 0800 - 333 66 99.

Moet ik betalen als ik afval aanbied op de milieustraat?

Het storten van grof huishoudelijk afval, chemisch afval en alles waar een stekker aan zit, is op de milieustraat is gratis. Uitzonderingen hierop zijn:

 •  Zakken met huishoudelijk restafval, u betaalt € 2,50 per inworp van een afvalzak.
 • Bouw- en sloopafval: asbest, gips, (tuin)hout, dakbedekking, grond, puin

Al het materiaal, dat vastzit in of aan uw huis. Daar betaalt u per ¼ m3€ 10 voor. Als het volume beduidend minder is dan ¼ m3, hoeft u niet te betalen. Dit is geen nieuwe regeling, want u moest al voor bouw- en sloopafval betalen. Mogelijk is het goedkoper als u uw bouw- en sloopafval zelf wegbrengt naar een afvalverwerker of als u een afvalcontainer huurt!

Let op: op de milieustraat kunt u alleen pinnen!

Kan ik een 2e afvalpas krijgen?

Nee, bij iedere woning hoort één afvalpas.

Kan ik met mijn afvalpas ook afval storten in ondergrondse restafval containers bij mij in de buurt?

Alleen inwoners die gebruik maken van een ondergrondse container voor restafval, hebben met deze afvalpas ook toegang tot de ondergrondse containers in hun buurt.

Ik heb een bedrijf, betaal reinigingsrecht/heb een contract afgesloten met SUEZ en ik heb een kliko of een afvalpas voor een ondergrondse container. Mag ik dan ook gebruik maken van de milieustraat?

 • Nee, bedrijven die reinigingsrecht betalen of een contract voor afvoer en verwerking van hun bedrijfsafval hebben afgesloten met SUEZ (ondernemers binnenstad Wijk bij Duurstede), betalen alleen voor het gebruik van hun kliko of de ondergrondse container waarop ze zijn aangesloten.
 • Er mag op de milieustraat geen bedrijfsafval gestort worden. Dit geldt voor hoveniers, aannemers, installateurs, zzp'ers etc. 
 • De afvalpassen van deze bedrijven werken dan ook niet op de slagboom van de milieustraat.

Waar kan ik terecht met mijn vragen over de afvalpas, die hier niet bij staan?

Heeft u vragen over de afvalpas zelf, dan kunt u contact opnemen met de containerservicelijn via 0800-333 66 99 (gratis).