Mantelzorg, ondersteuning

Een mantelzorger zorgt voor een familielid, vriend of buur. Het kan zijn dat het geven van deze zorg te zwaar wordt. Als mantelzorger kunt u dan (tijdelijk) ondersteuning krijgen. Meld u hiervoor bij Loket Wijk. Loket Wijk gaat met u in gesprek en onderzoekt de mogelijkheden. Loket Wijk kijkt naar wat u zelf kunt doen en waar mensen uit uw omgeving u bij kunnen helpen.

Wat kan Loket Wijk voor uw betekenen?

Misschien zijn er voorzieningen in de buurt waar u gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld dat u hulp krijgt van een vrijwilliger. Of dat de persoon voor wie u zorgt, gebruik gaat maken van een maaltijdservice, zodat u niet meer elke dag hoeft te koken. Ook kan het helpen als u met andere mantelzorgers kunt praten en ervaringen delen.

Komt uit het onderzoek van Loket Wijk naar voren dat u het probleem niet kunt oplossen met mensen in uw omgeving of algemene voorzieningen? Dan kunt u bij Loket Wijk een maatwerkvoorziening aanvragen. Dit is bijvoorbeeld hulp in de huishouding, kortdurend verblijf of een dagbesteding voor de mantelzorgontvanger.

Loket Wijk beslist welke voorziening u krijgt. Wel mag u een persoonlijk plan inleveren, waarin u aangeeft welke hulp u nodig denkt te hebben.

De gemeente kan om een eigen bijdrage vragen. Dit is afhankelijk van uw gezamenlijk inkomen en vermogen.

Hoe kan ik contact opnemen met Loket Wijk?

Meld uw hulpvraag bij Loket Wijk. Telefoonnummer: 0343-473070. Of per e-mail: info@loketwijk.nl. Kijk voor meer informatie op de website van Loket Wijk. Loket Wijk is gevestigd aan de Karel de Grotestraat 65, 3962 CK in Wijk bij Duurstede.

Meer informatie over mantelzorg vindt u op de

website van Mezzo (landelijke vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg). Kijk voor meer informatie ook eens op de website van de Rijksoverheid.