Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Energielabel voor woningen

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. Huiseigenaren zijn verplicht bij verkoop of verhuur van de woning een (definitief) energielabel aan de koper of huurder te geven.

Het energielabel geeft aan of de woning veel of weinig energie verbruikt (de energieprestatie). Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst. De minst zuinige woningen krijgen een G-label. Op het energielabel staat ook welke energiebesparende maatregelen in de woning mogelijk zijn. Denk aan dubbel glas plaatsen of isolatie van het dak.

Gaat u uw huis verkopen of verhuren? Vraag een energielabel aan!

Bij de verkoop of verhuur van uw woning moet u een definitief energielabel laten registreren. Volg hierbij de volgende stappen:

  • Bekijk de instructie voordat u gaat inloggen. Zo weet u welke documenten u nodig heeft om gemakkelijk online uw energielabel te registreren.
  • Log in op de site van energielabel voor woningen met uw DigiD (of eHerkenning).
  • Vul de gegevens aan. Op basis van openbare gegevens is een voorlopig energielabel vastgesteld. Deze informatie kunt u zelf eenvoudig aanvullen of wijzigen.
  • Selecteer een erkend deskundige die uw gegevens beoordeelt. Na goedkeuring wordt uw energielabel automatisch geregistreerd. Voor deze dienst betaalt u de erkend deskundige (met iDEAL of met een factuur) naar verwachting één tot enkele tientjes.

Na betaling en goedkeuring van de erkend deskundige ontvangt u per e-mail een afschrift van het definitief energielabel

Heeft u al een energielabel?

U kunt op zoek je energielabel bekijken of u al een definitieve energielabel heeft.

Waar vindt u meer informatie?