Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Verplaatsing bedrijven Willem-Alexanderweg naar Stefanusterrein voor woningbouw Cothen

Onderzoek of het haalbaar is woningen te bouwen op het huidige bedrijventerrein aan de Willem-Alexanderweg in Cothen. En bekijk of bedrijventerrein Stefanusterrein, -aan de N229- kan worden uitgebreid om bedrijven daarheen te verhuizen.

Deze opdracht gaf het college van burgemeester en wethouders begin 2018. Een jaar later heeft de gemeenteraad haar voorkeur uitgesproken voor één van de woningbouwmogelijkheden, variant D. In deze variant wordt een groot deel van het huidige bedrijventerrein een woonwijk. Een klein deel van het huidige bedrijventerrein blijft bestaan. Ook voor de uitbreiding van het bedrijventerrein aan de N229 heeft de gemeenteraad haar voorkeur uitgesproken.

Onderaan deze webpagina bij 'formulieren en documenten' ziet u de verslagen van de bijeenkomsten en informatie over de voorkeursvarianten.

Hoe nu verder?

De gemeente onderzoekt in de zomer van 2019 de financiële haalbaarheid. Hoeveel gaat het kosten om de bedrijven uit te kopen en een nieuw bedrijventerrein aan te leggen? De bedrijfspanden waar het om gaat, krijgen daarvoor eerst een waardebepaling (taxatie).

In september / oktober 2019 moet helder worden of verhuizing van de meeste bedrijven naar de nieuwe plek aan de N229 haalbaar en betaalbaar is.

Formulieren & documenten