In en rond de stad Utrecht wordt het steeds drukker, vooral met autoverkeer

De gemeente verwacht dan ook dat het gebruik van de bus de komende jaren toeneemt.

Veel bewoners gaan met de fiets naar de bushalte toe, om daarna verder te reizen met de bus. In eerdere projecten heeft de gemeente vlakbij de bushaltes fietsenklemmen geplaatst. Op dit moment zijn er op veel plaatsen te weinig fietsenklemmen. Dit zorgt ervoor dat reizigers hun fiets ook in de directe omgeving parkeren. En dit veroorzaakt overlast en geeft een rommelig straatbeeld.

Uitbreiding van fietsvoorzieningen bij bushaltes

De gemeente heeft een nieuw project opgestart met als doel te zorgen voor voldoende fietsvoorzieningen vlakbij bushaltes, voor nu en in de toekomst. Hierbij kijken wij naar:

  • gebruiksvriendelijkheid
  • (sociale) veiligheid
  • de inpassing in de omgeving
  • en een vergroening van de situatie. Het vervangen van overbodige verharding voor groen en aanbrengen van beplanting.

Dit doen wij bij de vijf haltes zoals u ziet op de luchtfoto.

De bushaltes aan de Zandweg neemt de gemeente mee het project Zandweg. Meer informatie over dit project vindt u op de pagina "De Zandweg gaat op de schop"

Wat zijn de plannen?

Wij verwijderen de huidige fietsvoorzieningen en bestrating. Hier komt gras, beplanting en waar mogelijk bomen voor terug. De nieuwe fietsvoorzieningen leggen wij aan op logische en aantrekkelijke plaatsen. Dit aangekleed met mooie beplanting. Wij hoeven geen bomen te kappen voor de nieuwe fietsvoorzieningen. Het ontwerp kunt u hieronder downloaden.

Project Uitbreiding Fietsvoorzieningen (pdf, 6 MB)

Hoe ziet de planning eruit?

Op basis van het definitieve plan hebben wij voor de zomer een aannemer vastgelegd. Wij verwachten met de uitvoering te kunnen starten na de zomervakantie van 2023.

Heeft u nog vragen?

Eddie Wienk geeft u graag antwoord.

Mail naar: e.wienk@wijkbijduurstede.nl of bel naar: 0343-595 595

De provincie Utrecht maakt dit project mede mogelijk.