Werkzaamheden Geerweg-Romeinenbaan

Van maandag 1 mei tot en met zaterdag 6 mei voeren wij uitgebreide asfalteringswerkzaamheden uit aan de Geerweg en de Romeinenbaan (tot aan de brug over de Molenvliet). Ook op de rotondes aan de Graaf van Lynden van Sandenburgweg, Boterslootweg en Hordenweg. De werkzaamheden voeren de Gebr. van Kessel Wegenbouw uit.

Welke wegen en rotondes

Zie de rode lijn op de plattegrond.

Verkeershinder

Aan de rotondes Geerweg - Graaf van Lynden van Sandenburgweg en Romeinenbaan – Hordenweg plannen wij de werkzaamheden zo, dat het verkeer er zo weinig mogelijk last van heeft. 

Planning 

Compleet overzicht met kaarten (pdf, 258 KB)

  • De Romeinenbaan en Geerweg, en ook de rotonde Botersloot, zijn de hele week van maandag 1 mei 06.00 uur tot zaterdag 6 mei 22.00 uur afgesloten. Op dit deel zijn er geen avond- en nachtwerkzaamheden.
  • De rotonde Romeinenbaan – Hordenweg sluiten wij af op maandag 1 mei van 06.00 uur tot 17.00 uur en donderdag 4 mei van 06.00 uur tot vrijdag 5 mei 17.00 uur. Op dit deel zijn er geen avond- en nachtwerkzaamheden.
  • De rotonde Geerweg – Graaf van Lynden van Sandenburgweg sluiten wij af van vrijdag 5 mei 17.00 uur tot zaterdag 6 mei 22.00 uur. Op vrijdag werken we tot 02:00 uur in de nacht en op zaterdag tot 22.00 uur in de avond.

Omleidingen

Tijdens de hele week: 

  • Autoverkeer tussen Wijk bij Duurstede, Cothen en (Veer) Beusichem leiden we om via de Lekdijk-West, Beusichemseweg (Gooyerbrug), Nachtdijk, Watertorenweg en N229.
  • Autoverkeer tussen Wijk bij Duurstede, Tiel en de N229 (richting Cothen/A12) rijdt via de Zandweg, Frankenweg en Hordenweg. 

Als de rotonde Romeinenbaan – Hordenweg gesloten is:

  • Autoverkeer (inclusief openbaar vervoer) tussen Hordenweg en het bedrijventerrein Broekweg via de parallelweg, Lekdijk-oost en Molenvliet.

Als de rotonde Geerweg - Graaf van Lynden van Sandenburgweg afgesloten is: 

  • Autoverkeer tussen Wijk bij Duurstede, Tiel en de N229 rijdt via de busbaan. Verkeersregelaars zorgen ervoor dat het verkeer uit beide richtingen “om en om” gebruik gaat maken van de busbaan. 

Openbaar vervoer

Vanwege de asfalteringswerkzaamheden vervalt in deze week het busstation langs de Romeinenbaan als begin- en eindpunt van de bus. De bushalte ‘Amstel’  langs de Hordenweg zal in deze week het begin- en eindpunt van de bus zijn.

Heeft u nog vragen?

Eddie Wienk is bereikbaar op het telefoonnummer 0343-595 595 of per e-mail: e.wienk@wijkbijduurstede.nl.