Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Wijk bij Duurstede: uw bezoek waard!

Wijk bij Duurstede ligt aan de splitsing van de Nederrijn en de Lek. De stad heeft een lange geschiedenis. Van bloeiende handelsstad, Dorestad, tot bisschopsstad en van vestingstad tot forensenstad. Met kasteel Duurstede, museum Dorestad, een theater, de Stadshaven, smalle straatjes met galerieën en historische panden. En de gezellige Markt met de winkels, de terrassen en de Grote Kerk. De dorpen Cothen en Langbroek kenmerken zich door fruitboomgaarden, uitgestrekte natuur, de Kromme Rijn, kastelen en landgoederen. Voor ieder wat wils! De gezellige drukte van de stad en de rust en ruimte in de dorpen.

Meer weten over Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek? Kijk dan op de website van de VVV Kromme Rijnstreek. Op hun uitagenda staan allerlei actuele activiteiten voor iedereen die zin heeft om erop uit te gaan! Op de VVV-website vindt u ook informatie over:

De Facebookpagina 'Wijk heeft het' toont (bijna) evenementen in de gemeente Wijk bij Duurstede.

Op de website van Vereniging Citymarketing, 'Welkom in Wijk bij Duurstede', vindt u uitgebreide informatie over onder meer winkels en horeca in Wijk bij Duurstede.

Voor informatie over de geschiedenis van Wijk bij Duurstede kunt u onder andere kijken op de website van museum Dorestad of op de website Dorestad onthuld.

Wijk bij Duurstede vanuit de lucht

Bekijk Wijk bij Duurstede ook eens vanuit de lucht! RTV Utrecht heeft in november 2016 een filmpje gemaakt met een drone.