Bereikbaarheid en overnachten

Wijk bij Duurstede is goed bereikbaar, met de auto, fiets, bus en boot. 
Overnachten is ook mogelijk in één van de hotels, B&B's of op de campings of camperplaatsen.

Bereikbaarheid, route, parkeren

Wijk bij Duurstede is goed bereikbaar, met de auto, fiets, bus en boot. 

Neem afslag 19 op de A12 (Bunnik, Wijk bij Duurstede).
Voor Wijk bij Duurstede volg de borden Wijk bij Duurstede, N229. Aan het einde van de N229 volg Centrum. Als u vanuit de Betuwe komt, kunt u bij het plaatsje Rijswijk met de pont de Lek oversteken.

Als u vanuit de Betuwe komt met de fiets, dan kunt u bij het plaatsje Rijswijk met de pont de Lek oversteken en via de dijk (met uitzicht over het water) uw weg verder door de Kromme Rijnstreek vervolgen.

Bus 41 rijdt minstens elk half uur vanuit Utrecht naar Wijk bij Duurstede. Bus 56 rijdt vanaf Amersfoort via Zeist elk half uur naar Wijk bij Duurstede.

Wijk bij Duurstede is via de Nederrijn en de Lek met eigen boot bereikbaar. Het heeft een mooie haven, aan de rand van de oude binnenstad. Vanaf de haven loopt u rechtstreeks het centrum in.

Op het Walplantsoen en aan de Haven kunt u 2 uur parkeren. Dit kan met een parkeerschijf in de blauwe zone. Het parkeerterrein bij de Haven dat het dichtst bij de Molen Rijn en Lek ligt, is bestemd voor lang parkeren. Parkeren op de Markt is niet mogelijk.

Plan uw reis naar Wijk bij Duurstede, Cothen of Langbroek via de reisplanner openbaar vervoer 9292.

Overnachten

In de gemeente Wijk bij Duurstede zijn hotels, campings, B&B’s en camperplaatsen. Kijk voor een overzicht van de overnachtingsadressen op de website van de VVV.