Een greep uit de evenementen

Hier treft u een greep uit de evenementen in Wijk bij Duurstede. Laten ze u inspireren om een bezoek te brengen aan onze mooie gemeente.

De kermis

De Wijkse kermis is één van de oudste kermissen van Nederland. Dit jaarlijkse evenement in juli trekt altijd veel bezoekers. Er is een gezellige sfeer. De kermis is er van woensdag tot en met zondag. Informatie over de kermis en kortingsbonnen vindt u op de website van de Wijkse Kermis.  

Kermis in Wijk bij Duurstede

Kersenfestival

Liefhebbers van kersen uit de regio, misschien wel uit heel het land, weten de weg te vinden naar de hoogstamboomgaard van Theo en Martine Vernooij in Cothen. De Stichting Kersen Promotie Kromme Rijnstreek organiseert jaarlijks het beroemde kersenevenement met een uitgebreid en 'smaakvol' programma. Meer informatie op de website van het Kersenfestival of op de Facebookpagina Kersenfestival Cothen

Koninginnen van het Kersenfestival
Kersenfestival Cothen tocht door de kersengaard

De Lekkodagen

Lekkodagen is een initiatief van een aantal inwoners die oude tijden willen laten herleven in de Stadshaven. Zij organiseren jaarlijks een evenement voor uitsluitend historische schepen. In 2006 zijn de Lekkodagen voor het eerst georganiseerd. Sindsdien zijn ze uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd evenement, door het publiek en door de deelnemers. Het publiek komt in contact met maritiem erfgoed, van zeilend vrachtschip tot sleepboot. Voor jong en oud een belevenis! Meer informatie op de website Lekkodagen

Lekkodagen Wijk bij Duurstede, fotograaf Hans Dirksen

Schapenmarkt

De hele regio weet inmiddels dat op de eerste zaterdag in juli de Schapenmarkt in Langbroek wordt gehouden. Het scheren van schapen is altijd erg populair en daarnaast zijn er veel activiteiten voor de jeugd. Informatie op de website van de Schapenmarkt.

Schapen scheren op Schapenmarkt Langbroek

Kleurrijk Uit in Wijk

De hele binnenstad wordt omgetoverd in een spetterend festival. Kleurrijk Uit in Wijk is een multicultureel spektakel voor jong en oud in de binnenstad. Er zijn de hele dag swingende muzikale acts, een WereldKinderPlein, een internationale markt en een informatiemarkt. Ook zijn er heerlijke hapjes en drankjes, maar bovenal is er veel gezelligheid! Kortom er is genoeg voor iedereen.

Kleurrijk Uit in Wijk is een samenwerking van het festival Kleurrijk Wijk en de Uitmarkt. De organisatie ligt in handen van het Calypso Theater.  

Brocante in Dorestad

Het historische centrum staat een weekend lang in het teken van brocante, antiek, boeken, kunst en een verzamelmarkt.

Zo'n 70 antiquairs, brocanteurs en verzamelaars zijn te gast. Zij bieden hun spullen aan in winkels, op het kerkplein, in de kerk en bij het Kasteel. Het aanbod aan antiek en brocante is zeer gevarieerd en op hoog niveau.

Brocante Wijk bij Duurstede
Brocante Wijk bij Duurstede

KunstMarkt Wijk bij Duurstede

Kunst en Cultuur zijn de belangrijke pijlers van 'KunstStad' Wijk bij Duurstede. De vele galeries en ateliers maken van de kleine straatjes een leuk wandelgebied voor liefhebbers en geïnteresseerden. Het absolute hoogtepunt is de jaarlijkse KunstMarkt op de eerste zondag van oktober. Meer dan 180 kunstenaars uit binnen- en buitenland nemen jaarlijks deel. Daarmee is de Wijkse KunstMarkt uitgegroeid tot één van de grootste en belangrijkste kunstmarkten van Midden Nederland

Weten wanneer de KunstMarkt dit jaar is? Kijk op de website van de KunstMarkt.

KunstMarkt Wijk bij Duurstede