Direct naar de hoofdinhoud van deze pagina

Evenementen en koopzondagen

De gemeente Wijk bij Duurstede staat bekend om de vele activiteiten die er georganiseerd worden. Deze activiteiten maken de kernen tot een bruisend geheel! Een greep uit de  activiteiten vindt u op deze pagina. Ook vindt u hier informatie over de actuele evenementen en de koopzondagen.

VVV/actuele evenementen

Op de website van VVV Kromme Rijnstreek is heel veel toeristische informatie te vinden over de streek. VVV de Kromme Rijnstreek: 'De Kromme Rijnstreek is het buiten van Utrecht. Het rivierenlandschap ontmoet hier de Utrechtse Heuvelrug. Landgoederen, uitgestrekte natuur, fruitboomgaarden, de Kromme Rijn, weilanden, cultuurhistorie en de uiterwaarden langs de Lek; u vindt het allemaal op fietsafstand van Utrecht.'

Op de uitagenda van VVV Kromme Rijnstreek staan allerlei actuele activiteiten voor iedereen die zin heeft om erop uit te gaan!

Op de website van de VVV Kromme Rijnstreek vindt u ook informatie over:

Evenementenkalender 2018

Klik op de blauwe button hieronder voor de meest actuele versie van de evenementenkalender 2018. 

Een greep uit de evenementen

Wilt u een indruk van wat er zoal in de gemeente Wijk bij Duurstede wordt organiseerd? Kijk hier voor een greep uit de evenementen. We hopen dat u enthousiast wordt en eens naar Wijk bij Duurstede, Cothen of Langbroek komt.

Parkeren tijdens evenementen

Parkeren in de gemeente Wijk bij Duurstede is gratis. Op een kaart hebben we aangegeven waar u tijdens evenementen kunt parkeren. Let op: in de binnenstad en woonwijken geldt een parkeerverbodszone. Parkeren is alleen toegestaan op de daartoe aangewezen parkeergelegenheden.

Koopzondagen 2018

Het college van burgemeester en wethouders stelt jaarlijks de koopzondagen per winkelgebied vast. Op een koopzondag mogen de winkels open zijn. In tegenstelling tot de overige zon- en feestdagen. 

Het College van burgemeester en wethouders heeft op 20 februari 2018 de koopzondagen voor 2018 vastgesteld:

  • Voor de winkelcentra Binnenstad, de Horden, de Heul en de Jumbo/Rijnvallei aan de Langbroekseweg gaat het om de volgende zondagen: 7 januari, 4 februari, 4 maart, 25 maart, 2 april, 22 april, 6 mei, 10 mei, 21 mei, 3 juni, 1 juli, 5 augustus, 2 september, 30 september, 7 oktober, 4 november, 25 november, 2 december, 9 december, 23 december, 16 december en 30 december.
  • Voor het bedrijventerrein Broekweg en Langshaven (Bouwmarkt Karwei) gaat het om de volgende zondagen: 7 januari, 4 februari, 4 maart, 1 april, 2 april, 6 mei, 10 mei, 21 mei, 3 juni, 1 juli, 5 augustus, 2 september, 7 oktober, 4 november en 2 december.