Het oude Stadhuis wordt verbouwd!

Museum Dorestad en de VVV komen straks in een vernieuwd gebouw

Het oude Stadhuis aan de Markt 24 in Wijk bij Duurstede wordt verbouwd. Deze verbouwing is van 16 mei 2022 en tot ongeveer midden maart 2023. Erna ziet dit Rijksmonument er van binnen en ook deels van buiten anders uit. Het gebouw wordt van binnen moderner, duurzamer en is daarmee voorbereid op de toekomst. Dat is goed nieuws voor onze inwoners, ondernemers en bezoekers!

Museum Dorestad is al enkele jaren gesloten voor publiek

Als alles loopt zoals gepland, verhuist het museum in maart 2023 naar het oude Stadhuis. In de tussentijd is er een Pop-up museum in de toren van de Grote Kerk.

De VVV is tijdelijk verhuisd naar de Achterstraat 4

Dat adres is dichtbij de oude plek van de VVV in het stadscentrum van Wijk bij Duurstede. Hier kan de VVV tijdens de ingrijpende verbouwing bezoekers blijven ontvangen.

Van alles moest geregeld zijn voor de verbouwing kon starten

Al sinds 2013 werkte de gemeente Wijk bij Duurstede aan de verbouwingsplannen. Enkele tegenslagen zorgden voor vertraging. In 2019 is het ontwerp aangepast en zijn de nodige onderzoeken gedaan. Het college van burgemeester en wethouders stemde later in met het ontwerp van het gebouw. Daarna volgden de aanvraag en toekenning van de nodige omgevingsvergunning. Toen kon de gemeente een aannemer zoeken (aanbesteding). Dit alles is achter de rug, de verbouwing is gestart!

Na de verbouwing voldoet het oude Stadhuis helemaal aan de eisen van deze tijd

De lift aan de achterkant van het gebouw zorgt ervoor, dat iedereen met een fysieke beperking toch het gebouw in kan. In het verleden kwam het nog wel eens voor, dat gasten een huwelijksvoltrekking niet konden bijwonen omdat zij niet meer goed ter been waren. Dat is straks gelukkig niet meer aan de orde.

We gaan allen jarenlang plezier van dit gebouw hebben. Het verbouwde stadhuis belooft een bijzondere en voor iedereen toegankelijke plek te worden. Dit fraaie, beeldbepalende monument kan straks weer eeuwen mee!

Meer informatie over de verbouwing van het oude Stadhuis

Op 3 september 2020 was er een informatieavond voor omwonenden. Verder hield de gemeente hen per brief op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de verbouwing. Hieronder vindt u het verslag van de avond, de brieven en presentaties.

Brief omwonende mei 2022 (pdf, 142 KB) Verslag informatieavond 03-09-2020 (pdf, 85 KB) Bedrijfspresentatie Schakel en Schrale (pdf, 5 MB) Presentatie voor omwonenden (pdf, 275 KB) Uitnodiging infobijeenkomst 3 sept. 2022 (pdf, 113 KB)