Oud papier en karton

Plaatje van een krant met het woord papier
  • Remondis haalt 1x in de 2 weken het oud papier en karton huis-aan-huis op in Wijk bij Duurstede. Zet het oud papier vóór 07.30 uur aan de weg.
  • In Cothen, Langbroek en het buitengebied haalt Remondis het oud papier elke maand op. 
  • In Overlangbroek zamelt de Nederlands Hervormde Gemeente in. Dit wordt eens per 3 maanden huis-aan-huis gedaan, maar dan door vrijwilligers. De ophaaldagen vindt u op de website van MijnAfvalWijzer

Ook scholen en de verenigingen halen oud papier en karton op. Informatie hierover vindt u in 't Groentje (Wijks Nieuws).  

Heeft u vragen of klachten over het ophalen van oud papier en karton?

Bel dan met 0343-595 595

Veelgestelde vragen ‘uitzetten papierkliko’s in buitengebied Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek’

De gemeente stapt over op kliko’s voor de inzameling van oud papier en karton in het buitengebied. Dit is een onderdeel van het in 2020 door de raad vastgestelde grondstoffenbeleid.

Deze manier van inzamelen maakt het voor inwoners makkelijker om papier te scheiden. Wegwaaiend papier op de dag van inzamelen wordt door papierkliko’s voorkomen. Verder is een papierkliko arbotechnisch beter dan papier in losse dozen, omdat de medewerkers van de papierinzamelaar minder hoeven te tillen.

Of papierkliko’s in de toekomst ook binnen de bebouwde kom worden uitgezet, is nog niet bekend. Dit hangt af van een besluit dat de gemeenteraad nog moet nemen over het afvalbeleid. Hierover gaat de raad in 2024 in gesprek.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Wilt u weten wanneer uw oud papier en karton opgehaald?

Ga naar het jaaroverzicht op de website MijnAfvalWijzer
Of download de AfvalWijzer app. U ziet dan een maandoverzicht op uw telefoon.

Vul op de startpagina uw postcode en huisnummer in. U ziet dan direct wanneer uw oud papier wordt opgehaald.