Een greep uit de evenementen

Hier treft u een greep uit de evenementen in de gemeente. Laten ze u inspireren om een bezoek te brengen aan onze mooie gemeente.

Op de website van de VVV Krommerijnstreek vindt u alle evenementen.

De Wijkse kermis is één van de oudste kermissen van Nederland. Dit jaarlijkse evenement in juli trekt altijd veel bezoekers. Er is een gezellige sfeer. De kermis is er van woensdag tot en met zondag.

Liefhebbers van kersen uit de regio, misschien wel uit heel het land, weten de weg te vinden naar de hoogstamboomgaard van Theo en Martine Vernooij in Cothen.

De Stichting Kersen Promotie Kromme Rijnstreek organiseert jaarlijks het beroemde kersenevenement met een uitgebreid en 'smaakvol' programma.

Meer informatie vindt u op de website van het Kersenfestival of op de Facebookpagina Kersenfestival Cothen

Lekkodagen is een initiatief van een aantal inwoners die oude tijden willen laten herleven in de Stadshaven. Zij organiseren jaarlijks een evenement voor uitsluitend historische schepen.

In 2006 zijn de Lekkodagen voor het eerst georganiseerd. Sindsdien zijn ze uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd evenement, door het publiek en door de deelnemers. Het publiek komt in contact met maritiem erfgoed, van zeilend vrachtschip tot sleepboot. Voor jong en oud een belevenis!

Meer informatie vindt u op de website Lekkodagen

De hele regio weet inmiddels dat op de eerste zaterdag in juli de Schapenmarkt in Langbroek wordt gehouden. Het scheren van schapen is altijd erg populair en daarnaast zijn er veel activiteiten voor de jeugd.

Meer informatie vindt u op de website van de Schapenmarkt.

De hele binnenstad wordt omgetoverd in een spetterend festival. Kleurrijk Uit in Wijk is een multicultureel spektakel voor jong en oud in de binnenstad. Er zijn de hele dag swingende muzikale acts, een WereldKinderPlein, een internationale markt en een informatiemarkt. Ook zijn er heerlijke hapjes en drankjes, maar bovenal is er veel gezelligheid! Kortom er is genoeg voor iedereen.

Kleurrijk Uit in Wijk is een samenwerking van het festival Kleurrijk Wijk en de Uitmarkt. De organisatie ligt in handen van het Calypso Theater.  

Het historische centrum staat een weekend lang in het teken van brocante, antiek, boeken, kunst en een verzamelmarkt.

Zo'n 70 antiquairs, brocanteurs en verzamelaars zijn te gast. Zij bieden hun spullen aan in winkels, op het kerkplein, in de kerk en bij het Kasteel. Het aanbod aan antiek en brocante is zeer gevarieerd en op hoog niveau.