Parkeerverbodszones

Parkeerverbodszones zijn zones waar u niet buiten de vakken mag parkeren. Dat ieder parkeert op plaatsen waar het wel mag, is belangrijk. Hierdoor verloopt het verkeer veilig en vlot in Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede. In deze tekst leest u waarom er parkeerverbodszones zijn en welke regels er gelden. Ook waarom het belangrijk is om deze regels op te volgen en wat de gemeente doet bij foutparkeren.

Waarom zijn er parkeerverbodszones?

In sommige wijken van de gemeente Wijk bij Duurstede gelden parkeerverbodszones. Deze zones zijn er om verschillende redenen:

  • Ze zorgen ervoor dat het verkeer veilig door kan gaan;
  • Ze voorkomen gevaarlijke situaties;
  • Ze vergroten de zichtbaarheid van en voor andere weggebruikers.

Zorg dat de hulpdiensten snel aanwezig zijn: parkeer alleen waar dat mag

Als er iets ernstigs aan de hand is, telt elke minuut. Daarom is het heel belangrijk dat onze hulpdiensten bij brand of ongelukken zo snel mogelijk ter plaatse zijn. Zij lopen vast als in de smalle straten van de binnenstad en dorpen auto’s fout geparkeerd staan. Brandweer, politie en ambulance verliezen daardoor kostbare tijd. Dat kan mensenlevens kosten!

Foto van een verkeersbord met daarop parkeerverbod en 30-km zone

Let op de verkeersborden

Parkeerverbodszones geven we aan met verkeersborden. Deze borden vindt u meestal als u een wijk inrijdt waar een parkeerverbodszone is ingesteld. Bij dit artikel staat een foto hiervan. De parkeerverbodszone geldt totdat een verkeersbord aangeeft dat u de zone uitrijdt. Voor het negeren van de borden kunt u een boete krijgen.

Wat doet de gemeente als u fout parkeert?

De gemeente krijgt meldingen dat inwoners soms buiten de vakken parkeren. Onze Boa’s controleren hierop. Voor de algemene veiligheid is het daarom beter om in de aangegeven vakken te parkeren. Een boete voor het parkeren buiten de vakken kost u €109,-. Als uw auto een gevaar of hinder oplevert voor hulpdiensten sleept de gemeente hem weg. Houd de verkeersborden daarom goed in de gaten en parkeer uw auto op de juiste plek. Zo draagt u bij aan een prettige en veilige woon- en verkeersomgeving.