Wijk Schoon Gewoon

Trots op Wijk?

Houd de gemeente schoon door geen afval achter te laten, zo af en toe de stoep te vegen of door een schoonmaakactiviteit te organiseren in uw buurt. Iedereen kan meedoen!

Hoe kunt u mee doen?

Als u een schoonmaakactie organiseert dan stelt de gemeente opruimspullen beschikbaar, zoals afvalgrijpers en afvalzakken. We willen graag samen met u optrekken onder de campagneslogan ‘Wijk Schoon Gewoon’! Leen (beach)vlaggen voor uw evenement, straatfeest/sporttoernooi en gebruik het logo in uw berichtgeving.

Alles over de mogelijkheden om uw steentje bij te dragen aan een Schoon Wijk

Heeft u opruimspullen/campagnevlaggen nodig voor een schoonmaakactie?

Afvalgrijpers, veiligheidshesjes, zakringen en (beach)vlaggen zijn te leen bij de Milieustraat. Neem hiervoor (op tijd) contact op met Marco van Impelen, team Beheer van de gemeente. Bel met 0343 - 595 595 of  mail naar m.vanimpelen@wijkbijduurstede.nl.

Maak gebruik van de slogan en het logo Wijk Schoon Gewoon

We willen al het enthousiasme en alle krachten rondom een schoon Wijk bundelen onder ‘een paraplu’. Organiseert u een evenement, straatfeest, sportactiviteit of een schoonmaakactie en wilt u uitdragen dat u Wijk Schoon Gewoon belangrijk vindt? Maak dan in de aankondigingen, het programmaboekje en andere PR-uitingen gebruik van het Wijk Schoon Gewoon-logo. We sturen u deze graag toe.

Word ook supporter van de (landelijke) campagne Supporter van Schoon!

Als u Supporter van Schoon wordt, dan sluit u zich aan bij een snelgroeiende groep mensen die, net als u, een schone leefomgeving belangrijk vinden en daar graag iets extra's voor doen. Wilt u weten:

  • waar in de buurt opschoonacties plaatsvinden?
  • hoe u zelf een opschoonactie kan organiseren?
  • waar u gratis actiematerialen kunt bestellen?
  • hoe u kunt meedoen aan leuke Supporter van Schoon acties (in de buurt)?
  • hoe u handige tips en inspirerende verhalen kunt ontvangen?
Meld u aan op Supporter van Schoon