Wijk Schoon Gewoon

Trots op Wijk?

Houd de gemeente schoon door geen afval achter te laten, zo af en toe de stoep te vegen of door een schoonmaakactiviteit te organiseren in uw buurt. Iedereen kan meedoen!

Hoe kunt u mee doen?

Als u een schoonmaakactie organiseert dan stelt de gemeente opruimspullen beschikbaar, zoals afvalgrijpers en afvalzakken. We willen graag samen met u optrekken onder de campagneslogan ‘Wijk Schoon Gewoon’! Leen (beach)vlaggen voor uw evenement, straatfeest/sporttoernooi en gebruik het logo in uw berichtgeving.

Alles over de mogelijkheden om uw steentje bij te dragen aan een Schoon Wijk

Heeft u opruimspullen/campagnevlaggen nodig voor een schoonmaakactie?

Afvalgrijpers, veiligheidshesjes, zakringen en (beach)vlaggen zijn te leen bij de Milieustraat. Neem hiervoor (op tijd) contact op met Marco van Impelen, team Beheer van de gemeente. Bel met 0343 - 595 595of; mail naar;m.vanimpelen@wijkbijduurstede.nl.

Maak gebruik van de slogan en het logo Wijk Schoon Gewoon

We willen al het enthousiasme en alle krachten rondom een schoon Wijk bundelen onder ‘een paraplu’. Organiseert u een evenement, straatfeest, sportactiviteit of een schoonmaakactie en wilt u uitdragen dat u Wijk Schoon Gewoon belangrijk vindt? Maak dan in de aankondigingen, het programmaboekje en andere PR-uitingen gebruik van het Wijk Schoon Gewoon-logo. We sturen u deze graag toe.

Wilt u ook graag wat vaker uw eigen buurt opruimen?

Sluit u dan aan bij de werkgroep “Opgeruimd Wijk”. Daar zijn nu al 100 vrijwilligers in onze gemeente bij aangesloten. Na aanmelding krijgt u via de werkgroep:

  • een grijper
  • speciale vuilniszakken voor zwerfvuil
  • een ring om de vuilniszak gemakkelijk open te houden
  • en een veiligheidshesje

De volle zwerfvuil-vuilniszak wordt gratis na aanmelding opgehaald. De werkgroep zal uitleggen hoe dit precies werkt.