EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC)

De EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC) zet zich in voor energiebesparing en lokale duurzame energieprojecten in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. EWEC is een coöperatie waar iedere inwoner van onze gemeente lid van kan worden.

EWEC is gesprekspartner bij de totstandkoming van de zonneparken in Wijk bij Duurstede. Ook zorgt de energiecoöperatie ervoor dat er laadpalen zijn in de gemeente. Zo kan Wijk bij Duurstede zorgen voor voldoende laadplekken voor het groeiend aantal elektrische auto’s.

Onder de paraplu van de coöperatie valt ook:  

Het Energieloket

Dit is een samenwerking tussen gemeente, EWEC, Woonin en Natuur en Milieu Utrecht. Het loket zorgt voor onafhankelijke informatie en advies over energiebesparing en duurzame energie. Voor particulieren én bedrijven.

EigenWijkse Energie – leverancier van 100% groene energie

EigenWijkse Energie is de lokale energieleverancier van Wijk bij Duurstede.

EigenWijkse Energie is onderdeel van het landelijk collectief 'om | nieuwe energie'. Hier zijn 75 lokale energiecoöperaties bij aangesloten. Hierdoor is de levering altijd gegarandeerd. Volgens Consumentenbond, WISE en Natuur & Milieu behoort de energie van het collectief tot de groenste van Nederland.

EWEC, EigenWijkse Energie en het Energieloket vindt u in de EnergieWinkel aan de Steenstraat 2 in Wijk bij Duurstede.

Landelijk collectief om | nieuwe energie