Vitaliteit binnenstad Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede werkt aan een vitale binnenstad

De vitaliteit en de aantrekkingskracht van het centrum van Wijk bij Duurstede sterker maken. Dat gaan ondernemers in de binnenstad en de gemeente samen aanpakken. Zij werken samen in het project ‘Versterking Vitaliteit Binnenstad Wijk bij Duurstede’. Het doel is om ervoor te zorgen, dat het centrum voor alle gebruikers maximaal aantrekkelijk is. Het project loopt van maart tot oktober 2022. 

In de binnenstad liggen volop kansen 

De mix van historische gebouwen, horeca, winkels en andere voorzieningen zorgt voor een grote aantrekkingskracht. Hoe maken de ondernemers en de gemeente de binnenstad voor de volgende jaren krachtiger? Hoe blijft het hier leefbaar? Meer samenwerking*) maar ook stadspromotie en ondernemerschap krijgen extra aandacht in dit project.  

De samenwerkingsvorm moet leiden tot een gezamenlijke visie en plan van aanpak

De volgende stappen zijn daarvoor nodig:
1.    Analyse en onderzoek naar de positie van Wijk bij Duurstede
2.    Organiseren vijf thematische werksessies
3.    Opstellen plan van aanpak en samenwerkingsvorm
4.    Sessie(s) houden in Cothen, Langbroek, winkelcentra De Heul en de Horden.

De begeleiding van de aanpak 

Het adviesbureau De Management Zaak begeleidt dit project. Het bureau heeft een aanpak samen met FreeLance Marketing en Seinpost/ZKA Leisure Consultants. 

Plan versterking Vitaliteit binnenstad Wijk bij Duurstede

Het eindrapport 'Versterking Vitaliteit (binnenstad) Wijk bij Duurstede is op 14 november 2022 aan wethouder Jeroen Brouwer aangeboden.

Plan Versterking Vitaliteit binnenstad (pdf, 1 MB)

Wilt u op de hoogte blijven via de nieuwsbrief?

Schrijf u dan hiervoor in door een mail te sturen aan m.zweedijk@wijkbijduurstede.nl

Nieuwsbrief 7 Nieuwsbrief 6 Nieuwsbrief 5 Nieuwsbrief 4 Nieuwsbrief 3 Nieuwsbrief 2 Nieuwsbrief 1 Uitwerking themabijeenkomst 20-09-2022 (pdf, 604 KB) Uitwerking themabijeenkomst 13-09-2022 (pdf, 871 KB) Uitwerking themabijeenkomst 29-08-2022 (pdf, 826 KB) Uitwerking themabijeenkomst 24-08-2022 (pdf, 1 MB) Uitwerking themabijeenkomst 12 juli 2022 (pdf, 633 KB)

Wilt u liever persoonlijk contact?

Bel of mail dan met:

*) Het gaat om samenwerking tussen (horeca) ondernemers, stakeholders uit de cultuursector, de recreatiesector, vastgoedeigenaren en de gemeente.