Catherine Lenssinck-Vermeulen

Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Catherine Lenssinck-Vermeulen is al 30 jaar eigenaar van Galerie Laimböck in Langbroek. In al die jaren heeft ze talloze succesvolle tentoonstellingen georganiseerd voor (internationale) kunstenaars. Naast haar werk in de galerie was ze een onvermoeibare steun voor het werk van haar echtgenoot én beeldhouwer Willem Lenssinck. Zij is een ambassadeur voor de kunst in Nederland in het algemeen. Decennia lang heeft zij zich onvermoeibaar ingezet voor de promotie van verschillende Nederlandse en Europese kunstenaars. Ze is altijd op zoek naar mogelijkheden om kunst aan een breed publiek te laten zien.

Ze verlaagt voor een breed publiek de drempel om kennis te maken met cultuur en beeldende kunst door het organiseren van exposities in binnen- en buitenland  in vooraanstaande musea.

ln Galerie Laimböck is altijd werk van Nederlandse beeldhouwers te bezichtigen, maar mevrouw Lenssinck maakt zich zorgen over het feit dat het werk van de naoorlogse Nederlandse beeldhouwers langzaam in de vergetelheid dreigt te raken. Daarom heeft ze samen met haar echtgenoot de Stichting doK opgericht, waarvan ze sinds 2020 voorzitter is. Door fondsenwerving heeft zij ervoor gezorgd dat er een lezingencentrum voor de Nederlandse beeldhouwkunst is gekomen. Het is een informatiecentrum om de beeldhouwkunst voor een breed publiek toegankelijk te maken. Stichting doK wil mensen aan de hand van lezingen kennis laten maken met de schoonheid en diversiteit van de beeldhouwkunst. Op deze manier wordt voorkomen dat belangrijke kennis van ons erfgoed (verder) verloren gaat. Mevrouw Lenssinck-Vermeulen is een ware promotor en vooral verbinder voor de Nederlandse beeldhouwkunst. Haar inzet voor de kunstwereld wordt erg gewaardeerd.