Co Mocking

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Co Mocking zet zich al ruim 50 jaar met hart en ziel in als vrijwilliger voor SVF Cothen. Sinds 1970 heeft hij diverse vrijwilligersfuncties vervuld binnen de club. Hij begon als jeugdleider en werd snel daarna lid van het bestuur van de jeugdcommissie. Van 1993 tot 2003 was hij voorzitter van de vereniging. In de jaren die volgden was hij actief in verschillende commissies, was hij scheidsrechter en draaide hij bardiensten. Daarnaast steekt de heer Mocking met plezier letterlijk de handen uit de mouwen voor de vereniging door het doen van diverse klussen. Hij staat altijd paraat zonder teleur te stellen.

Zijn enorme vrijwillige inzet voor SVF Cothen is opgemerkt en gewaardeerd. In 1992 werd hij lid van verdienste, en in 2003 ontving hij de hoogste onderscheiding en werd hij erelid.

Naast zijn activiteiten voor de voetbalvereniging was de heer Mocking van 2007 tot 2017 bestuurslid technische zaken bij handbalvereniging Fortissimo. In die periode stond hij aan de basis van het technische beleid van de vereniging, wat een positieve invloed had op de prestaties van de teams. Hierdoor bereikte de vereniging het hoogst haalbare; de eredivisie. Het eerste damesteam van HV Fortissimo speelt nog steeds in het topsegment van het Nederlandse handbal, mede dankzij zijn inzet. De heer Mocking wordt zeer gewaardeerd voor zijn decennialange belangeloze inzet voor zowel de voetbalclub SVF Cothen als HV Fortissimo. Hij staat bekend om zijn onuitputtelijke energie en verantwoordelijkheidsgevoel. Altijd proactief in het bedenken van verbeteringen. 

Zijn betrokkenheid is bewonderenswaardig. SVF Cothen is bijzonder trots op de heer Mocking en waardeert zijn onschatbare bijdrage gedurende al die jaren. Zijn toewijding en inzet zijn een voorbeeld voor velen.