Gert van Grinsven

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Gert van Grinsven is ruim 20 jaar actief als vrijwilliger. Wat begon met hulp bieden aan Scoutingvereniging de SeaLions, waarvan zijn kinderen lid waren, mondde uit tot het toetreden tot het bestuur van de vereniging. Dat gebeurde in 2002 op het moment dat de groep op het punt stond om opgeheven te worden. Dankzij zijn inzet en samenwerking met de andere bestuursleden heeft de heer Van Grinsven ervoor gezorgd dat de SeaLions konden blijven bestaan. Daarna zijn de SeaLions uitgegroeid tot een mooie vereniging met een stabiel aantal leden. Na zijn vertrek als bestuurslid in 2019, kwam er vrij snel een nieuwe uitdaging.

Samen met ouders en voormalig bestuursleden richtte hij een technische commissie op die het onderhoud van het clubgebouw op zich nam.

Daarnaast is de heer Van Grinsven sinds 2014 actief als praktijkbegeleider. In deze rol begeleidt en beoordeelt hij leidinggevenden en teams om te zorgen dat zij over de juiste vaardigheden, kennis en houding beschikken om kwalitatief hoogwaardige scoutingactiviteiten te bieden die het spel en de hele scoutinggroep ten goede komen. Bovendien motiveert en coacht hij vrijwilligers om persoonlijke groei te ontwikkelen en hun vaardigheden te verbeteren. De heer Van Grinsven is voor de scouting een rots in de branding. Leden kunnen altijd bij hem  terecht voor advies, hulp en ondersteuning. Hij denkt mee en stimuleert anderen in hun ontwikkeling. Hij ziet de mogelijkheden in mensen en herkent de sterke eigenschappen van iedereen. Dit maakt hem een belangrijk onderdeel van de scouting en daarmee heeft hij voor veel kinderen en vrijwilligers een verschil gemaakt.

Naast zijn inzet voor de Scouting is de heer Van Grinsven sinds 2021 actief als vrijwilliger bij de Stichting Binding - Verbonden Buurt. Stichting Binding is het centrum voor Zorg en Welzijn in de gemeente Wijk bij Duurstede. Vrijwilligers en professionals werken samen aan de missie: Inwoners van de gemeente stimuleren en in staat stellen om maximaal mee te doen! De heer Van Grinsven is ontzettend betrokken. Hij is altijd bereid om te helpen waardoor hij altijd aanwezig is bij alles wat er wordt georganiseerd. Geen klus is hem te veel.