Henny Verbruggen

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Henny Verbruggen zet zich al ruim 20 jaar in als vrijwilliger voor verschillende organisaties. Zijn vrijwilligerswerk begon in 2003 bij de Voetbalvereniging GVVV, waar hij een belangrijke rol speelde tijdens een bestuurscrisis. Toen er in dat jaar een nieuw bestuur moest worden gevormd, stelde hij zichzelf voor als eerste kandidaat voor de functie van secretaris. Deze functie heeft hij tot 2011 vervuld en vanaf 2011 tot 2013 was hij voorzitter van GVVV. Met onbeperkt enthousiasme werkte hij bijna 24 uur per dag om de vereniging optimaal te laten functioneren.

Daarnaast is de heer Verbruggen twee decennia actief als vrijwilliger voor de St. Martinusparochie in Doorn & Langbroek. Gedurende al die tijd heeft hij de lijst met lectoraten voor de wekelijkse bijeenkomsten beheerd en heeft hij zelf ook als lector opgetreden in de kerk. Bovendien is hij contactpersoon voor diverse werkgroepen binnen de parochie, zoals de Diaconie werkgroep, de PCI (parochiƫle Caritas Instelling), en de werkgroep Verborgen armoede.

Sinds 2016 is de heer Verbruggen betrokken bij de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug. Als coƶrdinator van de uitgifte in Doorn zet hij zich met hart en ziel in om het wekelijkse uitdelen van voedselpakketten op een respectvolle en zorgvuldige manier  te organiseren. Naast het regelen van voldoende vrijwilligers, opstellen van roosters en het tijdig inrichten van de ruimte, levert hij de pakketten ook persoonlijk bij klanten thuis af als zij het niet zelf kunnen ophalen. Ook zieke mensen kunnen altijd op de heer Verbruggen rekenen. Met plezier brengt hij persoonlijk een voedselpakketpakket bij hen thuis. Hij biedt een luisterend oor aan alle klanten. Zijn grenzeloze energie, betrokkenheid, betrouwbaarheid en bereidheid om anderen te helpen worden zeer gewaardeerd.