Jos du Floo

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Jos du Floo begon zijn vrijwillige inzet in 2000 bij de Filatelistenvereniging Wijk bij Duurstede waar hij de rol als penningmeester op zich nam. Deze taak was op zijn lijf geschreven als oud-eigenaar van het gelijknamige administratiekantoor. Helaas floreerde de vereniging niet. Het ledental slonk en bestuursleden traden om uiteenlopende redenen af. Het laatste jaar vervulde de heer Du Floo niet alleen de rol van penningmeester, maar nam hij ook de verantwoordelijkheden op zich als voorzitter, secretaris en webmaster. Tijdens een buitengewone ledenvergadering in november 2022 werd besloten om de vereniging op te heffen.

Naast deze werkzaamheden zet de heer Du Floo zich sinds 2008 in als vrijwilliger voor de streekomroep Utrechtse Heuvelrug en Krommerijnstreek, Regio90. 
Hij begon als programmaleider waar hij verantwoordelijk was voor het opstellen van het radioprogrammaschema. Tot op de dag van vandaag verzorgt hij radio-uitzendingen. In 2013 werd de heer Du Floo bestuurslid en in 2015 werd hij aangesteld als penningmeester.

Sinds 2009 is hij ook betrokken als vrijwilliger bij Stichting Blues in Wijk, die in datzelfde jaar werd opgericht door een groep gepassioneerde blues-liefhebbers. Jaarlijks organiseren zij diverse blues-events in de regio Wijk bij Duurstede. Hij begon met hand- en spandiensten en klom later op tot vaste blues-DJ. Daarnaast is de heer Du Floo Blues-ambassadeur voor de regio, waarbij hij jong én oud talent uitnodigt in de studio voor liveoptredens in zijn programma. Ook de stichting Blues in Wijk wordt altijd warm verwelkomd om haar blues-events te promoten op de radio. Naast zijn vrijwilligerswerk is de heer Du Floo actief als bassist in de bluesband The Vaults. Sinds 2009 verzorgt hij niet alleen de baspartijen, maar ook de boekhouding en gageverklaringen. De heer Du Floo wordt gezien als een man die altijd beschikbaar is, enthousiast en bereid initiatief te nemen.