Lies Wiegers-Naron

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Lies Wiegers-Naron zet zich al bijna 60 jaar in als vrijwilliger voor verschillende organisaties. Op 18-jarige leeftijd begon ze diverse werkzaamheden voor de kerk te verrichten, zoals de maandelijkse schoonmaak en het 10 keer per jaar rondbrengen van het parochieblad.

Tussen 1978 en 1985 was zij betrokken bij voetbalvereniging CDW. Naast het coachen van een elftal, bezorgde ze het clubblad en verkocht ze versnaperingen langs de lijn tijdens de thuiswedstrijden. Gevonden voorwerpen vonden via mevrouw Wiegers de weg terug naar de eigenaren en de kantine bleef schoon en fris doordat zij ook daarvoor haar handen uit de mouwen stak.

In 1983, kort na de oprichting van de Stichting Jeugdpostzegelclub De Postduif, werd mevrouw Wiegers lid van het team van ondersteunende ouders. Of het nu ging om het bijhouden van aanwezigheidslijsten, het schenken van frisdrank tijdens de pauzes, het noteren van veilingpunten of het organiseren van de Dag van de Jeugdfilatelie, mevrouw Wiegers stond altijd klaar en werd nooit tevergeefs gevraagd. Sinds 1995 is zij een van de meest actieve vrijwilligers voor de Zonnebloem afdeling Wijk bij Duurstede. Als lid van de activiteitencommissie en realiseert zij jaarlijks een prachtig programma voor de gasten van de Zonnebloem.

Daarnaast  is mevrouw Wiegers sinds 1995 actief bij Stichting QuaRijn waar zij met liefde en geduld ondersteuning biedt aan bewoners en medewerkers.