Marijke Botschuijver-Braam

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Marijke Botschuijver-Braam zet zich in als vrijwilliger voor verschillende organisaties. Sinds 1997 is zij vrijwilliger bij Dorpshuis de Toekomst, waar ze deel uitmaakt van de Activiteitencommissie. In deze rol heeft ze vele jaren uiteenlopende evenementen georganiseerd, waaronder bingo-avonden, filmvoorstellingen, feestavonden, de wintermarkt en draait ze bardiensten.

Haar bijdrage gaat verder dan evenementen; ze speelde ook een belangrijke rol bij het inrichten van het nieuwe dorpshuis in 2013, waardoor het een aangename uitstraling kreeg.

Vanaf 2018 zet ze zich ook in voor InteraktContour. Deze organisatie biedt gespecialiseerde zorg aan volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel. Ze werkt daar als vrijwilliger op de dagbesteding.

Daarnaast is mevrouw Botschuijver sinds 2018 vrijwillig werkzaam voor Stichting Binding. Hier organiseert ze maandelijks een bingo-evenement met een warme lunch voor senioren. Haar betrokkenheid gaat verder dan dat; ze heeft serieuze interesse in de mensen die meedoen en maakt graag een praatje met iedereen. Bovendien is ze sinds 2012 mantelzorger voor haar schoonzus. Ze co├Ârdineert alle contacten met artsen, buurtzorg en externe specialisten die zorg leveren. Dagelijks doet zij de boodschappen en zij verzorgt 's avonds de maaltijd. Dankzij deze zorg kan haar schoonzus zelfstandig blijven wonen.