Paula van der Meer-van Holsteijn

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Paula van der Meer-van Holsteijn was naast haar functie als verpleegkundige van 1984 tot 1992 een zeer actieve hulpouder op de R.K. Basisschool Sint Jozef. Met een aanstekelijk enthousiasme heeft zij zich ingezet voor diverse klassen, waarbij ze het leerproces van lezen en rekenen ondersteunde, hielp bij computeractiviteiten en handvaardigheidslessen. Ze ging mee naar het schoolzwemmen en hielp mee met het organiseren van schoolreisjes en buitenschoolse activiteiten voor ouders Ć©n kinderen. Daarnaast heeft zij tot aan het einde zitting gehad in de ouderraad.

Na haar pensionering is mevrouw Van der Meer-van Holsteijn actief betrokken bij de Rooms Katholieke Kerk Johannes de Doper in Wijk bij Duurstede. Gedurende vier jaar vervulde ze de functie van secretaris van de locatieraad. Bovendien is zij een onvermoeibare steun bij het samenstellen van wekelijkse misboekjes voor de gebeden op zaterdag en/of zondag.

Sinds haar pensionering wijdt zij haar tijd en kennis aan het doen van vrijwilligerswerk in Hospice De Wingerd. Met haar rijke ervaring als verpleegkundige biedt ze ondersteuning aan terminaal zieken en hun dierbaren. Naast haar zorg voor de omgeving van de hospicecliƫnten, is zij ook lid van de Commissie Herdenking, waar ze herdenkingsdiensten organiseert. Zij schrijft columns in de vrijwilligersnieuwsbrief waarin zij prachtig haar gedachtespinsels verwoordt. In al haar vrijwillige bezigheden is zij betrokken, vaardig, snel en accuraat.

Ruim 12 jaar zet zij zich onvermoeibaar in voor het verbeteren van de verkeersveiligheid in de gemeente Wijk bij Duurstede. Als secretaris bij Veilig Verkeer Nederland, afdeling Wijk bij Duurstede en regionaal web-redacteur van het afdelingsbestuur, vervult zij een belangrijke rol. Jarenlang was zij de spil in het web van het afdelingsbestuur in Wijk bij Duurstede.