Theo van Oostveen

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Theo van Oostveen is sinds 1983 actief lid van Industrieel Kontakt Houten (IKH), een vereniging voor MKB-bedrijven in Houten die elkaar kunnen ontmoeten tijdens informele bijeenkomsten. In deze tijd was hij gedurende 3 jaar actief als bestuurslid en heeft hij een bewakingssysteem opgezet voor  de  bedrijventerreinen in Houten. In 1990 was de heer Van Oostveen één van de oprichters van de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Houten. Deze stichting werkt samen met de gemeente Houten om criminaliteit te voorkomen. Sinds de oprichting speelde hij als lid en bestuurslid een belangrijke rol binnen deze stichting.

Daarnaast is de heer Van Oostveen ruim 31 jaar verbonden aan de Rotary Club Houten. Ook daar gebruikt hij zijn kennis om verschillende activiteiten te ondersteunen. Sinds 2004 helpt hij bij het organiseren van de Truckerdag Houten, een hartverwarmend evenement waar ongeveer 100 vrachtwagens een rit maken door de omgeving, speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Het is dankzij de inzet van de heer Van Oostveen dat deze dag elk jaar mogelijk wordt gemaakt.

Sinds 2016 werft hij fondsen voor Rond on Ice waardoor veel leerlingen uit groepen 5 t/m 8 gratis kunnen schaatsen op de ijsbaan in Houten..

Naast financiële steun steekt hij ook zelf zijn handen uit de mouwen bij uiteenlopende klussen. Sinds 2011 heeft de heer Van Oostveen de rol van hoofdtuinverzorger bij de Hospice Kromme Rijnstreek. Elke donderdag onderhoudt hij samen met zijn team de tuin tot in perfectie. Maar hij doet meer dan dat.

Hij zorgt er ook voor dat plannen worden uitgewerkt voor een uitbouw aan het Hospicepand, met onder andere een fietsenstalling voor vrijwilligers, een plek voor afvalcontainers en opslagruimte voor het tuingereedschap. De heer Van Oostveen voert zijn werkzaamheden met veel deskundigheid, passie en plezier uit. Hij staat niet alleen bekend om zijn charismatische persoonlijkheid, maar ook om zijn bereidheid om hard te werken. Hij is een inspiratiebron voor velen.

Omdat de vrijwillige activiteiten van de heer Van Oostveen in de gemeente Houten plaatsvinden, krijgt hij op verzoek van de aanvrager van het Lintje zijn Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de Lintjesregen in de gemeente Houten door burgemeester Gilbert Isabella.