De heer A. (André) Lokhorst benoemd tot gemeentesecretaris/ algemeen directeur Wijk bij Duurstede

Foto André Lokhorst

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de heer André Lokhorst te benoemen tot gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Wijk bij Duurstede. Hij begint zijn functie op 1 juli 2024 en neemt daarmee de rol over van de heer Van den Bergh die deze functie tijdelijk waarneemt. 

Burgemeester Iris Meerts. “Het college is blij in André Lokhorst een opvolger te hebben gevonden die met de organisatie verder kan bouwen aan alle maatschappelijke uitdagingen waar de gemeente voor staat. Wij wensen hem alle succes toe in zijn nieuwe functie en we kijken uit naar een goede samenwerking.”

André Lokhorst: “Ik ben vereerd met mijn benoeming tot gemeentesecretaris. Het mooie van deze functie vind ik dat de impact van mijn handelen zich niet alleen beperkt tot de organisatie zelf, maar dat het ook de samenleving raakt.” Dat is meteen een belangrijk argument voor hem om de overstap van het bedrijfsleven naar een gemeentelijke organisatie te maken. “Het is een prachtige gemeente met een rijke historie waar mijn voorouders eeuwenlang hebben gewoond. Hoe bijzonder is het dat ik onze ‘familietraditie’ nu kan voortzetten door mij in te zetten voor gemeente Wijk bij Duurstede. Ik kijk uit naar de samenwerking met het college en de organisatie. Samen blijven we ons inzetten voor de inwoners en de ondernemers van Wijk bij Duurstede.”  

Achtergrond

De heer Lokhorst begon als adviseur op een milieuadviesbureau. Eerst enkele jaren bij TAUW en sinds 2003 bij KWA Bedrijfsadviseurs BV in Amersfoort, waar hij sinds 2017 directeur is. Hij is al jaren politiek actief in de gemeenteraad binnen zijn woonplaats Woudenberg en op regionaal niveau binnen het algemeen bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe.