Financieel fit: Gemeente Wijk bij Duurstede en Geldfit samen voor grip op geld

Steeds meer mensen vullen de Geldfit-test in op geldfit.nl

Met deze test kunnen mensen aan de hand van een simpele test in twee minuten ontdekken hoe financieel ‘fit’ ze zijn en wat ze kunnen doen om meer grip op hun geld te krijgen. Wie de test doet krijgt na afloop een online advies. Mensen kunnen daar zelf mee aan de slag, maar er is ook een groep die er hulp bij kan gebruiken. Dankzij de samenwerking tussen gemeente Wijk bij Duurstede en Geldfit komen mensen bij de juiste hulp in de buurt terecht. Grip op de Knip bij stichting Binding is een laagdrempelig inlooppunt voor vragen over je geld.

Ongeveer twee derde van de mensen die de Geldfit-test heeft gedaan heeft geen grote achterstanden. Met de informatie en tools op geldfit.nl worden deze mensen geholpen meer grip op hun geld te krijgen. Zo kunt u bijvoorbeeld met behulp van de potjes-check zien op welke regelingen u recht heeft. Door aanspraak te maken op die regelingen kunt u in veel gevallen uw inkomsten verhogen.

Maatwerk en lokale hulp

Dankzij de samenwerking tussen de gemeente Wijk bij Duurstede en Geldfit kunnen mensen in contact komen met passende hulp. Dat kan naast schuldhulp ook andere hulp zijn. Bijvoorbeeld via SchuldHulpMaatje of Humanitas

Campagne Week van het geld

Om meer mensen grip op hun geld te geven is tijdens de Week van het geld een campagne gestart om mensen op Geldfit te wijzen. Deze campagne loopt tot en met 7 april. Honderden grote werkgevers, bedrijven en gemeenten wijzen hun werknemers, klanten en inwoners op geldfit.nl en het landelijke nummer van Geldfit (0800-8115). 

Over Geldfit

Geldfit geeft mensen weer grip op hun geld. Via de website geldfit krijgen mensen inzicht in hun financiële situatie. Met artikelen, online tools en een test zien ze direct welke stappen zij kunnen zetten om financieel gezond te blijven of te worden. Ontvangt iemand liever direct persoonlijk advies? Dan kunnen ze gratis bellen naar het landelijke nummer van Geldfit: 0800-8115. Geldfit is een initiatief van NSR (Nederlandse Schuldhulproute). Dit is een samenwerking van gemeenten, bedrijven en (hulp)organisaties. Samen willen we dat mensen eerder bij passende hulp uitkomen.  

Grip op de Knip

Het inlooppunt van Grip op de Knip bij stichting Binding helpt u graag met vragen over geld. U kunt ook terecht bij Grip op de Knip door contact op te nemen met gripopdeknip@stichting-binding.nl of 0343-473 070.