Ga 30 maart mee op Zero Waste Wandeltour door Wijk bij Duurstede

Wilt u weten hoe u boodschappen doet met minder plastic? En waar u terecht kunt met eigen bakjes en zakjes? Ga dan zaterdag 30 maart mee op Zero Waste Wandeltour door het centrum van Wijk bij Duurstede. 

Gidsen Sam en Marlous hebben een wandeltour langs Zero Waste plekken samengesteld. In elke winkel beantwoorden de winkeliers of de gidsen vragen die u heeft over het meenemen van uw eigen verpakking. U leert hoe u producten zonder plastic kunt verpakken, meenemen en gebruiken. 

Reserveer vooraf uw plek

De tour start zaterdagochtend om 9.00 uur voor het Oude Stadhuis aan Markt 24 in Wijk bij Duurstede. Rond 10.30 uur eindigt de wandeling. Deelname is gratis, reserveer wel vooraf uw plek.

De Zero Waste Wandeltour vindt plaats tijdens de campagnemaand maart ‘Alles behalve… plastic’ van Afval van Utrecht. Op drie plekken in de regio organiseren Afval van Utrecht en Zero Waste Nederland gratis activiteiten. Plastic afval begint bij minder plastic gebruiken, zoals door het meenemen van uw eigen herbruikbare verpakking. 

Waarom minder plastic?

Plastic is uitgevonden als goedkoop en sterk materiaal voor allerlei doelen, vaak gemaakt van aardolie. Het enthousiasme voor plastic maakte rond het begin van deze eeuw plaats voor zorg, toen duidelijk werd hoe groot de wereldwijde plastic afvalberg was geworden. Plastic is moeilijk af te breken. Het belandt in zeeën, gaat kapot in kleine stukjes of zelfs microplastics, en het komt in ons water, de grond en in de lucht. 

Bij Afval van Utrecht zijn gemeenten aangesloten die het programma van Afvalverwijdering Utrecht (AVU) volgen. Samen zetten de gemeenten in op de uitvoering en communicatie van oplossingen die de circulaire ambities van de regio waarmaken. Afval van Utrecht helpt AVU-gemeenten een positiever gevoel over afval te creëren bij hun inwoners.