Lancering van Welzijn Zorg Wijk, dé digitale sociale kaart

Op donderdag 30 mei is het platform Welzijn Zorg Wijk gelanceerd als dé digitale sociale kaart voor en door inwoners. Dit werd gedaan tijdens een speciale bijeenkomst in de raadzaal van het Huis van de Gemeente.

De bijeenkomst werd samen met wethouder Jan Kuiper, de Adviesraad Sociaal Domein en de projectgroep geopend. Op Welzijn Zorg Wijk kunnen inwoners vanaf nu de weg vinden naar activiteiten, ondersteuning en zorg in de buurt.

Een feestelijke lancering

Tijdens de bijeenkomst gaf wijkmanager Ane Kwast uitleg over het ontstaan van deze digitale sociale kaart. Daarna verzorgde projectleider Nancy Rietveld een live demonstratie van het platform. Webdesigner Jeroen Bosma (De Heren Van) vertelde over de toegankelijkheid en veiligheid van het platform. Het is belangrijk dat iedereen toegang kan krijgen tot de informatie op de digitale sociale kaart. 

Toolkit voor professionals

Op de website is een digitale toolkit beschikbaar. Hiermee kunnen professionals in hun eigen praktijk inwoners informeren en stimuleren om gebruik te maken van Welzijn Zorg Wijk. Bijvoorbeeld voor het vinden van goede ondersteuning en leuke activiteiten. Deze toolkit is ook in gedrukte vorm beschikbaar. Wethouder Jan Kuiper overhandigde de eerste exemplaren van de toolkit aan de Adviesraad Sociaal Domein. Als dank voor hun inzet en initiatief om tot deze digitale sociale kaart te komen. Hij benadrukte dat dit platform, naast een sociale kaart, ook een netwerkfunctie heeft voor professionals. In een besloten omgeving kunnen zij elkaar beter vinden en daarmee de onderlinge samenwerking vergroten. Hiermee wordt de zorg en het welzijn voor onze inwoners vergroot.

Het platform Welzijn Zorg Wijk 

Ruim 300 lokaal actieve organisaties hebben hun gegevens gedeeld op deze sociale kaart. Dit biedt inwoners een breed overzicht van alle aanbieders op het gebied van gezondheid, welzijn en zorg. Daarnaast biedt Welzijn Zorg Wijk een overzicht van activiteiten en nieuws. Inwoners en organisaties kunnen zelf activiteiten en nieuwsberichten aanmelden op het platform.

Kijk op de website WelzijnZorgWijk wat het platform u te bieden heeft. Heeft u vragen of een activiteit of nieuwtje te melden? Geef dit dan gerust aan ons door via het contactformulier dat te vinden is op het platform.

Website Welzijn Zorg Wijk