Lancering Welzijn Zorg Wijk op 30 mei 2024

Op donderdag 30 mei 2024 wordt het platform Welzijn Zorg Wijk gelanceerd als digitale sociale kaart voor en door inwoners. Welzijn Zorg Wijk is dé wegwijzer naar activiteiten, ondersteuning en zorg bij u in de buurt.

Ruim 300 lokaal actieve organisaties hebben hun gegevens gedeeld op deze sociale kaart. Dit biedt u een breed overzicht van alle aanbieders op het gebied van gezondheid, welzijn en zorg. Daarnaast geeft Welzijn Zorg Wijk een overzicht van activiteiten en nieuws over welzijn en zorg. Inwoners en organisaties kunnen zelf activiteiten en nieuwsberichten aanmelden op Welzijn Zorg Wijk.

De feestelijke lancering is van 16.00 tot 17.00 uur in de raadzaal van het Huis van de Gemeente. Alle inwoners en welzijn- of zorgprofessionals uit de gemeente zijn welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Het programma van 30 mei

De lancering van de digitale sociale kaart voor alle inwoners van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek wordt gedaan met een speciale bijeenkomst. Er wordt verteld over het ontstaan van deze digitale sociale kaart. Daarnaast is er een live demonstratie van het platform. Wethouder Jan Kuiper licht toe hoe deze sociale kaart aansluit bij de maatschappelijke agenda van de gemeente. Hij legt uit hoe het inwoners de mogelijkheid biedt om sneller en laagdrempeliger aan te sluiten bij activiteiten, elkaar te vinden in gezamenlijke initiatieven en ondersteuning en zorg op maat te vinden.

De toolkit van Welzijn Zorg Wijk

De Adviesraad Sociaal Domein kwam enkele jaren geleden met het idee om een digitale Sociale Kaart te ontwikkelen. Zij vertegenwoordigen alle inwoners in onze gemeente voor het sociaal domein. Als waardering hiervoor overhandigt wethouder Jan Kuiper aan de leden van de Adviesraad de eerste toolkits voor de publiekscampagne over Welzijn Zorg Wijk.