Op weg naar een rookvrije generatie: Een rookvrije ingang bij het Huis van de Gemeente

Iedereen wil dat kinderen kunnen opgroeien in een gezonde en veilige omgeving. In lijn hiermee neemt onze gemeente een belangrijke stap: het pleintje voor de ingang van het Huis van de gemeente wordt een rookvrij terrein.

Zien roken, doet roken

Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Daarnaast is meeroken schadelijk. Ook in de buitenruimte. Met een rookvrij terrein bij de ingang voorkomen we dat én geven we kinderen het goede voorbeeld. Met een rookvrije ingang dragen we samen bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

Wat verandert er?

Iedereen blijft welkom bij het Huis van de gemeente, ook rokers! We vragen wel om buiten het zicht van kinderen en de publieke ingang te roken. Dit geldt ook voor het gebruik van e-sigaretten. De ruimte aan de voorkant van het gemeentehuis wordt een rookvrije terrein. Ook de strook waar de bankjes staan. De ingang bij Binding wordt ook rookvrij. De rookpaal bij de ingang halen we weg. Daarnaast plaatsen we borden en raamstickers waarop staat dat er niet gerookt mag worden. Zo is het duidelijk dat het terrein rookvrij is.

Rookvrije Generatie

Deze stap sluit aan bij de beweging 'Op weg naar een Rookvrije Generatie'. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één te veel.

Bibliotheek als veilige plek

De Bibliotheek in het Huis van de Gemeente is een belangrijke plek voor kinderen om te lezen, huiswerk te maken en te leren. Een rookvrije ingang draagt bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

Voor vragen of meer informatie kunt u bellen met 0343-595 595 of stuur een mail sturen naar info@wijkbijduurstede.