Wijk bij Duurstede sluit aan bij Gemeenten4GlobalGoals van VNG

De gemeente Wijk bij Duurstede heeft zich aangesloten bij het Gemeenten4GlobalGoals-netwerk van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Hiermee zetten gemeenten zich in voor de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.
 
De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn de wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen die door de Verenigde Naties zijn gemaakt om de wereld een betere plek te maken voor iedereen. Deze ‘Global Goals’ zijn bedoeld om problemen aan te pakken, zoals armoede, ongelijkheid, klimaatverandering en andere uitdagingen waarmee landen wereldwijd worden geconfronteerd. 

Gemeenten4GlobalGoals

Voor een duurzamere en eerlijkere wereld is samenwerking tussen landen nodig. Op lokaal niveau sluiten gemeenten zich via de VNG aan bij Gemeenten4GlobalGoals. Bijna 140 gemeenten in Nederland zijn inmiddels lid van het netwerk. Wethouder duurzaamheid Hans Buijtelaar: “De Global Goals sluiten goed aan bij de ambities van onze gemeente. Door ons bij Gemeenten4GlobalGoals te voegen, maken wij deze beter zichtbaar voor inwoners.” 

De SDG’s (Sustainable Development Goals ) raken aan opgaven waar de gemeente elke dag aan werkt. Zoals betaalbare duurzame energie, goed onderwijs en eerlijk werk voor iedereen. Via het GlobalGoals-netwerk krijgt Wijk bij Duurstede ondersteuning bij de lokale invulling van deze opgaven. Ook kan de  gemeente via het netwerk monitoren in hoeverre de doelen behaald worden. Dit gebeurt met hulp van data die de doelen voor gemeenten in beeld brengt. Aan de hand van indicatoren worden subdoelen meetbaar gemaakt.  

Kijk voor meer informatie over Gemeenten4GlobalGoals en de doelen op de website van de VNG