Bespaar energie én geld met Junior Energiecoach: een superleuk spel voor het hele gezin!

17-09-2021

Welke apparaten slurpen de meeste stroom? Hoeveel lampen branden er in uw huis? Doe met uw gezin mee aan Junior Energiecoach: een spel met leerzame uitdagingen, puzzels, experimenten en winacties. Zo ontdekt u waar u energie kunt besparen in huis. Junior Energiecoach gaat 8 oktober van start. Meld u snel aan!

Met tv-held Varkentje Rund op lampenjacht en stekkerexpeditie

Gedurende vijf weken, 15-30 minuten per week, gaat tv-held Varkentje Rund als Junior Energiecoach met u op ontdekkingsreis. Elke week een nieuw filmpje, met een nieuwe challenge. Wie durft mee op lampenjacht of stekkerexpeditie? Kinderen worden zo echte Junior Energiecoaches. Net als Varkentje Rund.

De energierekening omlaag

Junior Energiecoach is voor gezinnen met kinderen van 7 tot 12 jaar. Burgemeester Iris Meerts roept alle kinderen in de gemeente op om zich aan te melden. “We kunnen als volwassenen heel veel leren van kinderen. Als iedereen in huis beter op zijn of haar energieverbruik let, dan gaat de energierekening omlaag,” legt ze uit. En dan houd je geld over voor andere, leukere dingen. Meerts: “En het is beter voor het milieu ook!”

Meer informatie en aanmelden  

Kijk op de website Junior Energiecoach. Het spel gaat 8 oktober van start. Inschrijven kan tot en met 3 oktober. Junior Energiecoach wordt gratis aangeboden door de gemeente Wijk bij Duurstede en het Energieloket Wijk bij Duurstede.